Popiežius priėmė dar dviejų Čilės vyskupų atsistatydinimą

Popiežius Pranciškus priėmė dar dviejų Čilės vyskupų atsistatydinimą, vaikų lytinio išnaudojimo Čilėje skandalui toliau temdant jo popiežiavimą.

Popiežius Pranciškus priėmė dar dviejų Čilės vyskupų atsistatydinimą, vaikų lytinio išnaudojimo Čilėje skandalui toliau temdant jo popiežiavimą.<br>Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus priėmė dar dviejų Čilės vyskupų atsistatydinimą, vaikų lytinio išnaudojimo Čilėje skandalui toliau temdant jo popiežiavimą.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 3:49 PM, atnaujinta Sep 21, 2018, 3:51 PM

Vatikanas penktadienį pranešė, kad iš posto pasitraukė San Felipės ir Čiljano vyskupai. Jų atsistatydinimo priežastys nenurodomos.

Čiljano vyskupija buvo viena iš keturių, kuriuose praėjusią savaitę tikrino Čilės pareigūnai, atliekantys tyrimą dėl dvasininkų vykdyto vaikų lytinio išnaudojimo, kurį, kaip įtariama, dangstė aukštesni bažnyčios pareigūnai.

Popiežius penktadienį susitiko su Konsepsjono vyskupijos, kur taip pat lankėsi pareigūnai, vyskupu.

Anksčiau šiais metais Čilės vyskupai pradėjo masiškai atsistatydinti, reaguodami į vėluojančias popiežiaus pastangas gelbėti Čilės Katalikų Bažnyčios reputaciją.

Popiežius Pranciškus iš karto neįvertino vaikų ir suaugusiųjų lytinio išnaudojimo masto bei nusikaltimų slėpimo Čilėje, tačiau vėliau pripažino klydęs.

Popiežius Pranciškus ne kartą atsiprašė tikinčiųjų dėl šio skandalo ir pripažino, kad Bažnyčia „nesiklausė ir nereagavo“ į dešimtmečius reikštus įtarimus, tačiau pažadėjo „atkurti teisingumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.