Prezidentas Donaldas Trumpas abejoja kaltintojos seksualiniu smurtu pasakojimu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas meta iššūkį moteriai, kaltinančiai jo siūlomą kandidatą į Aukščiausiojo Teismo teisėjus lytiniu smurtu, ir tvirtina, kad jei būtų buvę taip blogai, ji būtų pareiškusi oficialius kaltinimus.

B.Kavanaugh (kairėje) ir D.Trumpas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
B.Kavanaugh (kairėje) ir D.Trumpas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 5:25 PM

„Net neabejoju, kad jeigu dr. Ford užpuolimas būtų buvęs toks baisus, kaip ji pasakoja, ji arba ją mylintys tėvai nedelsiant būtų kreipęsi į vietos teisėsaugos institucijas. Aš prašau jos oficialiai pareikšti šiuos kaltinimus, kad mes sužinotume datą, laiką ir vietą!“ – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Anksčiau jis vengė minėti Kalifornijos kolegijos profesorės Christine Blasey Ford pavardę ar abejoti jos kaltinimais. Ji tvirtina, kad Brettas Kavanaugh daugiau nei prieš 30 metų užpuolė ją per paauglių vakarėlį, kai jiedu buvo dar paaugliai. B. Kavanaugh kaltinimus neigia.

Tuo metu D. Trumpas sako, kad kandidatas į Aukščiausiojo Teismo teisėjus „yra atakuojamas kraštutinių kairiųjų sparno politikų“.

Penktadienį tviteryje D. Trumpas parašė, kad B. Kavanaugh turi „nepriekaištingą reputaciją“, o demokratams net „nereikia atsakymų, jie tiesiog nori griauti ir vilkinti“.

„Faktai nesvarbu. Aš tai išgyvenu su jais kiekvieną mielą dieną Kolumbijos apygardoje“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.