Suomijos URM vadovas, įsivėlęs į skandalą dėl abortų, atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo

Suomijos užsienio reikalų ministras Timo Soini penktadienį parlamente atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo, surengtą dėl jo dalyvavimo vienoje protesto prieš abortus akcijoje per oficialų vizitą į Kanadą.

 Suomijos užsienio reikalų ministras Timo Soini penktadienį parlamente atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo, surengtą dėl jo dalyvavimo vienoje protesto prieš abortus akcijoje per oficialų vizitą į Kanadą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Suomijos užsienio reikalų ministras Timo Soini penktadienį parlamente atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo, surengtą dėl jo dalyvavimo vienoje protesto prieš abortus akcijoje per oficialų vizitą į Kanadą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-21 16:21, atnaujinta 2018-09-21 16:24

101 parlamento narys balsavo prieš T. Soini atstatydinimą, o dar 60 – pritarė tokiam siūlymui.

Iniciatyvą pateikė keturios opozicijos partijos, teigiančios, kad ministro sprendimas prisijungti prie gegužę įvykusios akcijos sudarė įspūdį, jog Suomija oficialiai palaikė šį renginį.

Antradienį šalies teisingumo kontrolierius nutarė, kad T. Soini dalyvavimas Otavoje surengtoje tylaus protesto akcijoje „Žygis už gyvybę“ buvo „problematiškas“.

Ministras tąsyk išvyko į Kanados sostinę aptarti Arkties regiono klausimų su tos šalies diplomatijos vadovu.

Po balsavimo Suomijos parlamente ministras pripažino, jog supainiojo savo viešuosius ir privačiuosius interesus.

„Esu katalikas ir tikiu Bažnyčios mokymais. Bet esu ir politikas, taip pat Suomijos užsienio reikalų ministras. Tai yra darbas, kurį darau“, – po balsavimo T. Soini citavo laikraštis „Helsingin Sanomat“.

Ministro partneriai iš valdančiosios koalicijos – Centro partija ir konservatyvioji Nacionalinė koalicija – pažadėjo remti diplomatijos vadovą.

„Tai nėra tokia didelė problema, kad norėtumėme nuversti visą vyriausybę“, – ketvirtadienį nurodė Centro partijos frakcijos parlamente lyderis Antti Kaikkonenas.

Vis dėlto keturios parlamentarės iš valdančiosios Nacionalinės koalicijos balsuojant susilaikė.

Lenita Toivakka, buvusi jaunesnioji ministrė T. Soini vadovaujamoje užsienio reikalų ministerijoje, parašė viename tinklaraštyje: „Neturiu jokių garantijų dėl to, kaip jis ateityje ketina elgtis būdamas užsienio reikalų ministras.“

T. Soini per šiuos metus ne kartą sulaukdavo kritikos dėl savo komentarų apie Airijos ir Argentinos sprendimus dėl abortus reglamentuojančių įstatymų.

Populistinė Suomių partija, iš kurios T. Soini drauge su dar 19 parlamentarais pernai pasitraukė, per balsavimą dėl nepasitikėjimo ministru susilaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.