Turkijos teismas paleido į laisvę už šnipinėjimą nuteistą opozicijos parlamentarą

Turkijos teismas ketvirtadienį nurodė paleisti į laisvę pagrindinei opozicinei partijai priklausantį parlamentarą, kuriam už valstybės paslapčių atskleidimą ir šnipinėjimą buvo skirti beveik šešeri metai kalėjimo.  

 Buvusiam žurnalistui 62 metų E. Berberoglu 2017-ųjų birželį teismas iš pradžių skyrė 25 metus kalėjimo.<br> Reuters/Scanpix  nuotr.
 Buvusiam žurnalistui 62 metų E. Berberoglu 2017-ųjų birželį teismas iš pradžių skyrė 25 metus kalėjimo.<br> Reuters/Scanpix  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-21 07:56

Valstybinė Anatolijos naujienų agentūra pranešė, kad birželį į parlamentą vėl išrinktam Enisui Berberoglu skirtos bausmės vykdymas suspenduotas, kol jis turi parlamentaro mandatą.  

Didžiausios opozicinės Respublikos liaudies partijos (CHP) lyderis Kemalis Kilicdaroglu sveikino kolegos paleidimą ir socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Toliau sieksime teisingumo visiems žmonėms“.  

Išėjusį į laisvę E. Berberoglu prie kalėjimo Stambule pasitiko žmona ir grupė partijos kolegų, tarp jų K. Kilicdaroglu.    

Buvusiam žurnalistui 62 metų E. Berberoglu 2017-ųjų birželį teismas iš pradžių skyrė 25 metus kalėjimo už tai, kad opoziciniam laikraščiui „Cumhuriyet“ perdavė filmuotą medžiagą, rodančią, kad Turkija tiekė ginklus kovotojams Sirijoje.  Vasarį laisvės atėmimo bausmė buvo sušvelninta iki penkerių metų ir dešimties mėnesių.  

2017 metų liepą K. Kilicdaroglu organizavo protesto žygį, kurio dalyviai pėsčiomis iš Ankaros nužygiavo prie Stambulo kalėjimo, kuriame buvo laikomas E. Berberoglu. Žygio kulminacija tapo mitingas, į kurį susirinko šimtai tūkstančių žmonių, protestavusių prieš griežtas valdžios priemones, kurių buvo imtasi po nesėkmingo 2016 metų pučo.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.