Keistas apnuodijimas Solsberyje: auka baksnoja į V. Putiną, policija neigia

Apnuodijimų istorija Jungtinės Karalystės Solsberio mieste šią savaitę vėl atsidūrė dėmesio centre. Vienoje šio miesto kavinių pietavusi pora pasijuto blogai ir buvo išvežta į ligoninę. Bulvarinis leidinys „The Sun“ netrukus po to aprašė Anos Šapiro pasakojimą, kuri tikino užsitraukusi Rusijos nemalonę ir esą dėl to į jos gyvybę buvo pasikėsinta. Tačiau straipsnis greitai buvo pašalintas.

 Incidentas vyko viename Solsberio restorane. <br> PA/Scanpix nuotr.,
 Incidentas vyko viename Solsberio restorane. <br> PA/Scanpix nuotr.,
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2018, 7:20 AM

Rusijoje gimusi 30-metė A.Šapiro teigė, kad ji ir jos vyras 42-ejų Alexas Kingas tapo Maskvos aukomis. Pora prastai pasijuto vakarieniaudama viename Solsberio restorane. Atsižvelgiant į nesenus įvykius šiame mieste, policijos pareigūnai reagavo greitai ir rimtai – netrukus iš restorano buvo evakuoti žmonės, gatvės uždarytos.

Tačiau greitai pareigūnai leido suprasti, kad šį kartą Solsberyje nebuvo naudota cheminė medžiaga „Novičiok“, kuria pavasario pradžioje apnuodyti buvęs šnipas Sergejus Skripalis ir jo dukra Julija, rašo „The Guardian“.

Praėjus porai dienų pareigūnai pareiškė abejojantys, kad buvo įvykdytas nusikaltimas, tačiau negalėjo tikslas pasakyti, kad įvyko restorane. Tačiau jie aiškiai leido suprasti, kad ši istorija nesusijusi su Skripaliais.

Vis dėlto kitą dieną leidinyje „The Sun“ pasirodė straipsnis, kuriame A.Šapiro tikino, kad ji ir jos vyras buvo persekiojami rusų. Pasak moters, jos tėvas buvo rusų generolas ir ji esą supykdė Maskvą nusisukdama nuo jos. Maža to, Maskva neva mano, kad A.Šapiro yra šnipė.

Tiesa, ligoninės, į kurią buvo nuvežta pora, atstovai teigė, kad jie yra paleisti namo ir jaučiasi gerai.

Pati gi A.Šapiro, prisistatanti kartais kaip Ana Webb arba Chana Shapiro, teigė dirbanti modeliu Londone. Socialinių tinklų paskyrose moteris gyrėsi puikiai gyvenanti, keliaujanti. Tiesa, „LinkedIn“ paskyroje galima aptikti ir įrašus apie Jungtines Tautas ar „Chatnam House“ – tarptautinių santykių tyrimų centrą.

Kita vertus, socialiniuose tinkluose taip pat esama nuotraukų, kuriose A.Shapiro pozuoja kartu su Edwardu Davenportu, kuris žinomas dėl savo organizuojamų nevienareikšmiškai vertinamų vakarėlių.

Be to ir patys A.Šapiro bei jos vyras A.Kingas susiję su pramogų verslu. Jie yra kompanijos „Gem Locations UK“ direktoriai. Pastaroji siūlo apgyvendinimo, renginių organizavimo ir kitas paslaugas. Įmonė registruota adresu, kuriame gyvena E.Davenportas.

Pastarasis teigė nemanantis, kad apnuodyta pora kaip nors susijusi su Kremliumi.

„Niekada anksčiau negirdėjau, kad jis būtų kalbėjęs apie V.Putiną. Labai gerai pažįstu Alexą. Tiesa, po to, kai jis susipažino su ta rusaite, matau jį rečiau“, – pasakojo E.Davenportas.

Poros apnuodijimo Solsberyje istorija turi ir daugiau įdomių detalių. Dieną prieš šį incidentą savo socialinio tinklo paskyroje Aleksandras Šapiro pranešė, kad jis ieško savo dukters. O jo dukra esą ir yra A.Šapiro.

„Noriu paklausti, kur ir su kuo yra mano dukra“, – rašė A.Šapiro ir pridūrė manąs, kad jo dukra yra kažkur laikoma prieš savo valią, todėl jis jau kreipėsi į policiją.

Jo paskyroje teigiama, kad jis gyvena Rusijoje, maždaug 400 km. nuo Maskvos. „The Sun“ redakcijai A.Šapiro taip pat teigė gimusi Rusijoje.

Tačiau kas yra tiesa šioje istorijoje, pasakyti sunku. Restoranas „Prezzo“, kuriame pietavo neva apnuodyta pora, teigė, jog jos patalpose nuodai nebuvo aptikti. Tai esą patvirtino pareigūnai.

Tuo metu A.Šapiro iš karto po įvykio nuskubėjo bulvariniam leidiniui pasiskųsti, jog ją nunuodyti bandė būtent V.Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.