Australijoje po poilsiautojų sužalojimo sunaikinti keturi rykliai

Australijoje po moters ir mergaitės užpuolimo žmonių mėgstamoje vietoje prie Didžiojo barjerinio rifo buvo sunaikinti keturi dideli rykliai.

Rykliai kartais nuskriaudžia Australijos paplūdimių mėgėjus.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Rykliai kartais nuskriaudžia Australijos paplūdimių mėgėjus.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2018, 12:18 PM, atnaujinta Sep 23, 2018, 2:19 PM

Abi nukentėjusiosios (mergaitei yra 12 metų) sekmadienį vis dar buvo ligoninėje. Jos anksčiau šią savaitę per atskirus incidentus buvo apdraskytos prie Sekminių salų.

Kvynslando žuvininkystės departamento atstovas sakė, kad buvo pagauti keturi tigriniai rykliai, kurių vienas buvo 3,7 metro ilgio.

„Nors tokio dydžio rykliai yra potencialiai pavojingi žmonėms, kol kas neaišku, ar jie atsakingi už dviejų plaukiotojų sužalojimą šią savaitę, – sakė pareigūnas. – Sunaikinti rykliai bus nutempti toli į jūrą, kur jų bus atsikratyta.“

Pareigūno teigimu, akivaizdu, kad „vietos vandenyje yra daug ryklių, ir žmonės yra raginami neplaukioti“.

Ryklių išpuolių prie Sekminių salų – įspūdingų atogrąžų salų pačioje Didžiojo barjerinio rifo širdyje – pasitaiko itin retai. Paskutinis toks atvejis buvo užregistruotas prieš aštuonerius metus, skelbia nacionalinis transliuotojas ABC.

Naujausi incidentai atgaivino diskusijas apie tai, kokių priemonių reikėtų imtis siekiant apsaugoti poilsiaujančius žmones nuo ryklių.

Aplinkosaugininkai prieštarauja ryklių naikinimui ir sako, kad tam naudojami specialūs trosai su plūdurais ir kabliais pražudo daug kitų gyvūnų.

Gausiausiai gyvenama Australijos Naujojo Pietų Velso valstija yra išbandžiusi humaniškesnes ryklių kontrolės priemones, įskaitant bepilotes skraidykles jų judėjimui fiksuoti ir „išmanius“ plūduriuojančius įrenginius, kurie perspėja apie arti esančius ryklius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.