L. Kučma: Ukraina pati kalta dėl tikimybės netekti dujų tranzito pajamų

Antrasis nepriklausomos Ukrainos prezidentas Leodinas Kučma, šaliai vadovavęs 1995-2005 metais, pareiškė, jog dėl realių rizikų netekti dujų tranzito pajamų pirmiausia kalta pati Ukraina.

L.Kučma.<br>AP
L.Kučma.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2018, 9:12 PM

Nord Stream 2“ projektas – ką jis reiškia Ukrainai? Tai reiškia, kad mūsų vamzdynai taps beveik tušti. Mums žadama, kad mums liks tai, kas liks. O liks faktiškai nieko – 10-15 mlrd. kubinių metrų per metus po to, kai bus įgyvendinti Baltijos jūrą kertančio Rusijos eksporto dujotiekio plėtros projektas „Nord Stream 2“ bei naujo dujotiekio iš Rusijos į Turkiją projektas „Turkish Stream“, – pareiškė L. Kučma.

Jo žodžiais, Ukraina padarė didelę klaidą dar 2002 metais, kai delsė apsispręsti kurti konsorciumą su Rusiją ir Vokietija, į kurį ketino įsitraukti Prancūzija ir Italija, dėl Ukrainos dujotiekių sistemos panaudojimo rusiškų gamtinių dujų tranzitui į Europą.

„Mūsų pozicijos, balsas dabar visai kitoks būtų. O tada skelbėme, esą norime „išporceliuoti“ nacionalinį turtą, buvo žeriami kaltinimai dėl nacionalinių interesų nepaisymo. Tačiau mums šiame konsorciume buvo siūloma 51 proc. dalis. Be abejo, dabar praregėjome. Ir ką matome? Traukinys nuvažiavo...“, – sakė L. Kučma.

„Kai politika diktuoja ekonomikai, gaunasi tai, ką dabar turi Ukraina dėl dujų tranzito perspektyvų“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.