B. Netanyahu perspėja V. Putiną neperduoti ginklų į „neatsakingas rankas“

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pirmadienį perspėjo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną neperduoti Sirijai modernios raketinės gynybos sistemos, po to, kai praėjusią savaitę šioje šalyje buvo numuštas vienas rusų lėktuvas.

B.Netanyahu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B.Netanyahu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 11:53 PM

„Ministras pirmininkas Netanyahu pasakė, kad perdavus modernias ginkluotės sistemas į neatsakingas rankas, regione išaugs pavojus, ir pridūrė, kad Izraelis ir toliau gins savo saugumą bei interesus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ po lyderių pokalbio telefonu parašė B. Netanyahu atstovas Ofiras Gendelmanas.

Rusija anksčiau pirmadienį paskelbė, kad perduos Sirijos vyriausybei modernesnių raketinės gynybos sistemų S-300. Šis sprendimas buvo priimtas po praeitą savaitę įvykusio incidento, kai Sirijos oro erdvės gynybai reaguojant į izraeliečių antskrydį raketos numušė Rusijos karinį lėktuvą.

Rusija dėl žvalgymo lėktuvo „Il-20“ numušimo kaltino Izraelį ir sakė, kad rusų lėktuvas Sirijos ugnies linijoje atsidūrė dėl izraeliečių naikintuvų veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.