Nikaragvoje per protestą prieš vyriausybę žuvo vienas žmogus

Nikaragvoje per išpuolį prieš protestavusius prezidento Danielio Ortegos oponentus žuvo vienas žmogus, o dar mažiausiai penki buvo sužeisti, sekmadienį informavo policija.

 Nikaragvoje per išpuolį prieš protestavusius prezidento Danielio Ortegos oponentus žuvo vienas žmogus, o dar mažiausiai penki buvo sužeisti, sekmadienį informavo policija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Nikaragvoje per išpuolį prieš protestavusius prezidento Danielio Ortegos oponentus žuvo vienas žmogus, o dar mažiausiai penki buvo sužeisti, sekmadienį informavo policija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 8:14 AM, atnaujinta Sep 24, 2018, 8:16 AM

Gyvybės neteko į „kryžminę ugnį“ patekęs Maxas Romero, sakoma policijos pranešime. Teisėsauga pareiškė, kad demonstrantas žuvo dėl protestuotojų veiksmų.

Žmogaus teisių organizacijų duomenimis, jau kelis mėnesius šioje Centrinės Amerikos valstybėje nesiliaujantys neramumai pareikalavo daugiau kaip 320 žmonių gyvybių. Pastarosiomis savaitėmis smurtas šalyje buvo aprimęs, bet atsinaujino šeštadienį, kai buvo surengtos eitynės už politinių kalinių paleidimą.

„Mane pašovė Danielio Ortegos sukarintų organizacijų nariai“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienoje bažnyčioje gydomas į ranką sužeistas 41-erių demonstrantas, nesutikęs atskleisti savo vardo.

Tuo metu pašautas 15-metis Bryanas Garcia pareiškė: „Tai buvo sukarintos organizacijos. Mane sužeidė į kaklą arti peties.“

Tarp sužeistųjų yra ir televizijos „100% Noticias“ žurnalistas Winstonas Potosme, patyręs rankos traumą.

Eitynes su šūkiu „Esame politinių kalinių balsas“ surengė mažiausiai 500 protestuotojų, įkalintų už dalyvavimą balandžio 18-ąją prasidėjusiose antivyriausybinėse demonstracijose, artimieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.