Suabejota Marine Le Pen psichikos sveikata – skirta ekspertizė

Marine Le Pen turės būti atlikta psichiatrinė ekspertizė. Tokį nurodymą Prancūzijos teismas skyrė dėl to, kad kraštutinių dešiniųjų partijos lyderė internete dalijosi džihadistų vykdytų egzekucijų vaizdais.

M.Le Pen socialiniuose tinkluose dalijosi žiauriais egzekucijų vaizdais.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Le Pen socialiniuose tinkluose dalijosi žiauriais egzekucijų vaizdais.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Politico“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

Sep 24, 2018, 3:53 PM

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų vėliavnešė M.Le Pen sulaukė teisėsaugos dėmesio dar šių metų pradžioje. Pareigūnams pro akis neprasprūdo vaizdai iš teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ vykdytų nužudymų, kuriuos ji skelbė savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“, ir jie nusprendė pradėti tyrimą.

M.Le Pen apkaltinta smurtinių vaizdų, kurie „skatina terorizmą ar žemina žmogaus orumą“, platinimu vietose, kurios yra prieinamos ir nepilnamečių auditorijai.

Kovo mėnesį dėl jos veiksmų buvo pradėtas teismo procesas, o šią savaitę teisininkai nurodė, jog tolesniam situacijos vertinimui būtina moters psichikos sveikatos analizė.

„Jau atrodė, kad mačiau viską, bet ne! Dėl to, kad savo tviterio žinutėse pasmerkiau džihadistus, „teisingumo“ departamentas siunčia mane į psichiatro ekspertizę! Kiek dar toliau jie eis?!“ – piktinosi moteris.

Vėliau žurnalistams politikė pasakė, kad neketina to daryti.

„Aš pažiūrėsiu, kaip tas teisėjas mėgins mane priversti nueiti pas psichiatrą“, – moteris sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

Remiantis teismo dokumentais, teisėjas nori įsitikinti, jog „M.Le Pen neturi jokių psichikos ligų, kurios galėjo paveikti ar iškreipti supratimą dėl to, ką ji darė, kai dalijosi šiais vaizdais“.

M.Le Pen egzekucijų nuotraukas savo paskyroje paskelbė 2015aisiais reaguodama į vieno televizijos žurnalisto palyginimą, kuriame buvo sugretinti „Islamo valstybės“ džihadistai ir kraštutinės dešinės sekėjai.

„Daesh“ yra štai tai!“ – taip po egzekucijų nuotraukomis tąsyk rašė M.Le Pen, pavartodama arabišką „Islamo valstybės“ sutrumpinimą.

Vienoje nuotraukoje buvo amerikietis žurnalistas Jamesas Foley, kuriam islamistai nukirto galvą. Kitoje – oranžinį kombinezoną vilkintis vyras, traiškomas tanko. Trečioje – žmogaus padegimas.

Vėliau M.Le Pen ištrynė J.Foley nuotrauką, kai to paprašė velionio šeima. Politikė gynėsi nežinojusi jo tapatybės, kai skelbė nuotrauką. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.