Žymi aktorė pradingo lyg į vandenį: žmonės pirštu beda į valdžią

Fan Bingbing dingo lyg į vandenį. Žymiausios Kinijos aktorės niekas nematė jau kelis mėnesius. 37 metų moters dingimas siejamas su skandalu, kuris labai nepatiko valdančiajai partijai.

Fan Bingbing – daugiausia uždirbanti šalies kino industrijos žvaigždė.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Fan Bingbing – daugiausia uždirbanti šalies kino industrijos žvaigždė.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Time“, „The Guardian“, „Lietuvos rytas“

Sep 24, 2018, 10:08 AM

„Su gimtadieniu, Fan Bingbing. Dar vieni metai, dar vienas ruduo. Kelias prieš akis ilgas, bet neaiškus. Aš su tavimi. Mes visi su tavimi“, – taip praėjusį savaitgalį, per aktorės gimtadienį, rašė vienas jos gerbėjas.

Žymiausia Kinijos aktorė nebesirodo viešumoje jau daugiau negu du mėnesius. Iš akiračio ji pranyko, kai įsivėlė į skandalą dėl aktorių nuslepiamų mokesčių.

Jos pavardė pasirodė per socialinius tinklus nutekintuose dokumentuose, kuriuose įvardyti aktoriai, tariamai neteisingai pateikę deklaracijas.

Teigta, jog moteris buvo pasirašiusi 7,5 mln. dolerių (6,4 mln. eurų) vertės sutartį, bet valstybei deklaravo tik 1,5 mln. dolerių (1,3 mln. eurų) už filmą „Cell Phone“ („Mobilusis telefonas“) gautų pajamų.

Pati Fan Bingbing, kuri jau daugelį metų yra daugiausia uždirbanti šalies kino žvaigždė ir penkta pagal šį rodiklį aktorė pasaulyje, neigė padariusi nusikaltimą ir nurodžiusi mažesnes pajamas, nei gauna iš tiesų.

Įsiplieskus skandalui moteris pranyko. O jos atvejis imtas vadinti pavyzdžiu, kas atsitinka tiems, kurie dirba Kinijos kino industrijoje – srityje, kuri yra kontroliuojama šalies politinio elito.

Ji paskutinį kartą rodėsi viešumoje liepos 1-ąją. O rugpjūtį naujienų portale „Securities Daily“ pasirodė straipsnis, kuriame teigta, kad moteriai „skirta kontrolė, ir ji lauks teismo sprendimo“. Bet ši istorija greitai panaikinta.

Bendrovės, kurios naudojo Fan Bingbing vardą ar veidą savo gaminių reklamai, atsiribojo nuo aktorės. O moters sužadėtinis ištrynė visas jos nuotraukas iš savo paskyros socialiniame tinkle „Weibo“.

Ekspertai mano, kad galėjo išsipildyti keli scenarijai: moteris iš tiesų įkliuvo dėl mokesčių vengimo ir laukia teismo proceso arba ji savo elgesiu gerokai įpykdė įtakingus politikus.

Kai kas mano, kad Kinijos komunistų partija norėjo, kad moteris, kurios veikla nesiderina su šalies ideologija ir socialistinėmis vertybėmis, pasitrauktų iš akiračio. Mat įtariamas nusikaltimas užtraukė gėdą.

Fan Bingbing populiari nuo paauglystės, yra laikoma Kinijos grožio idealu ir žinoma visame pasaulyje, bet valdžiai neįtiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.