Į kovą su narkotikų prekeiviais stojo mergina su smuiku

Vienas Italijos miestelis nesusitvarko su įžūlėjančiais narkotikų prekeiviais. Dabar į mūšį su jais nutarė stoti ir neabejinga 19-metė. Vienintelis merginos ginklas – muzikos instrumentas.

A.Fusi griežia smuiku parke, kur įprastai prekiaujama kvaišalais.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
A.Fusi griežia smuiku parke, kur įprastai prekiaujama kvaišalais.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Sep 25, 2018, 3:49 PM

Čerjano Lageto miestelis Italijoje išbandė kone visas priemones kovodamas su narkotikais, bet jos pasirodė bevaisės.

Dabar vietos valdžia nusprendė, kad Lombardijos regiono miestelį užplūdusius narkomanus gali atbaidyti smuiku griežianti Asha Fusi.

Mat šiuo metu į Čerjano Lageto miestelį kvaišalų norintys įsigyti žmonės keliauja iš viso Lombardijos regiono. Dažniausiai čia perkamas heroinas ir kokainas.

Narkotikų epidemija miestelį užgriuvo prieš šešerius metus, kai po 50 metų pertraukos buvo atnaujintas traukinių eismas maršrutu Čerjano Lageto-Groanė.

„Nuo narkotikų priklausomi žmonės ėmė naudotis šiuo maršrutu ir važinėti į mūsų miestelį iš viso regiono“, – sakė Čerjano Lageto meras Dante Cattaneo.

Pasak jo, 3,8 tūkst. hektarų Groanės parke, esančiame prie Čerjano Lageto, atsirado daugiau nei 30 narkotikų pardavimo vietų.

„Traukinių stotis yra miško tankmėje, o narkotikų pardavėjai sukinėjasi vos keli metrai nuo platformų“, – pasakojo D.Cattaneo.

Kas dieną į Groanės parką savo dozės vyksta šimtai asmenų. Prekeiviai taip suįžūlėjo, kad kartą traukinių stotyje net atsirado skelbimas, jog šiame parke galima visą parą įsigyti narkotikų.

D.Cattaneo kreipėsi į šalies kariuomenę prašydamas, kad traukinių stotyje nuolat budėtų kariškiai.

O kol laukia jų sprendimo, su narkotikų prekeiviais bando kovoti pats. Jis netgi laikinai perkėlė savo administraciją į Groanės parką. Kas mėnesį vietos valdžia su savanoriais traukia į parką rinkti panaudotus švirkštus.

Smuiku A.Fusi ėmė griežti ten, kur įprastai lankosi narkotikų pardavėjai ir pirkėjai. Beje, 19-metė yra ne tik muzikantė, bet ir vietos tarybos narė, atsakinga už kultūrą.

„Kai tik pradėjau griežti, jie išėjo. Atrodė, kad jie išsigando žmonių, kurie nėra jų klientai“, – pasakojo A.Fusi.

Ji įsitikinusi: jei klasikinė muzika gali padaryti tokią įtaką, kariuomenės įsitraukimas į problemos sprendimą galėtų padaryti dar daugiau.

Pasak jos, kiekvienas miestelio gyventojas turi prisidėti prie problemos sprendimo, kad Groanės parkas iš narkotikų rojaus vėl taptų pasivaikščiojimo vieta. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.