Indijos vandenyne įstrigę airis ir indas buriuotojai išgelbėti, jų būklė gera

Du buriuotojai, per lenktynes aplink pasaulį „Golden Globe Race“ įstrigę atokiame Indijos vandenyno rajone, buvo išgelbėti per bendrą kelių šalių misiją ir yra „geros ir stabilios būklės“, antradienį pranešė Australijos pareigūnai.

Du buriuotojai, per lenktynes aplink pasaulį „Golden Globe Race“ įstrigę atokiame Indijos vandenyno rajone, buvo išgelbėti per bendrą kelių šalių misiją ir yra „geros ir stabilios būklės“, antradienį pranešė Australijos pareigūnai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Du buriuotojai, per lenktynes aplink pasaulį „Golden Globe Race“ įstrigę atokiame Indijos vandenyno rajone, buvo išgelbėti per bendrą kelių šalių misiją ir yra „geros ir stabilios būklės“, antradienį pranešė Australijos pareigūnai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2018, 10:23 AM, atnaujinta Sep 25, 2018, 10:25 AM

„Golden Globe Race“ varžybose dalyvavusių indo Abhilasho Tomy ir airio Gregorio McGuckino jachtos buvo apgadintos per audrą penktadienį, todėl buriuotojai įstrigo maždaug už 3 500 km nuo Australijos vakarinės pakrantės.

A. Tomy, 39 metų Indijos karinių jūrų pajėgų komanderis, per audrą patyrė sunkų nugaros sužeidimą ir negalėjo judėti, sakė lenktynių organizatoriai.

Per tarptautinę buriuotojų gelbėjimo misiją buvo nustatyta abiejų vyrų buvimo vieta, o pirmadienį jie jau buvo Prancūzijos žvejybos patrulių laive „FPV Osiris“.

„Pranešta, kad abu jūreiviai šiuo metu yra geros ir stabilios būklės“, – žurnalistams Kanberoje sakė paiešką koordinavusios Australijos laivybos saugumo administracijos (AMSA) atstovas Alas Lloydas.

Anot jo, vėliau antradienį abu buriuotojai turėtų atvykti į netoliese esančią Indijos vandenyno Amsterdamo salą. Ten juos apžiūrės medikai.

32 metų G. McGuckinas nebuvo sužeistas, bet sakė nusprendęs palikti savo jachtą, kai ji buvo apgadinta per audrą. Jis nuplaukė iki A. Tomy jachtos norėdamas padėti indui. Jo jachtą airis pasiekė tuo pat metu, kaip ir „FPV Osiris“, sakė A. Lloydas.

Jis pridūrė, kad planuojama abu buriuotojus perkelti į Australijos karališkojo laivyno fregatą „HMAS Ballarat“, kuri į salą turėtų atplaukti penktadienį, ir nugabenti juos į Australiją.

„Golden Globe Race“ dalyviai liepos 1-ąją leidosi į sunkią 48 tūkst. km kelionę vienvietėmis jachtomis, panašiomis į naudotas per pirmąsias tokias lenktynes, surengtas prieš 50 metų. Laivuose neleidžiama naudoti jokios modernios įrangos, išskyrus ryšio prietaisus.

A. Tomy jachta yra pirmųjų lenktynių nugalėtojo Robino Knoxo- Johnstono jachtos „Suhaili“ kopija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.