Popiežius Pranciškus atvyko į Estiją

Popiežius Pranciškus antradienį atvyko vizito į Estiją, jo vizitui Baltijos šalyse ateinant į pabaigą, pranešė pontifiką lydintis BNS korespondentas.

 Popiežius Pranciškus antradienį atvyko vizito į Estiją, jo vizitui Baltijos šalyse ateinant į pabaigą, pranešė pontifiką lydintis BNS korespondentas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Popiežius Pranciškus antradienį atvyko vizito į Estiją, jo vizitui Baltijos šalyse ateinant į pabaigą, pranešė pontifiką lydintis BNS korespondentas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2018, 10:19 AM, atnaujinta Sep 25, 2018, 10:54 AM

Katalikų bažnyčios vadovas į Taliną atskrido iš Vilniaus, nes viso vizito metu nakvojo Lietuvos sostinėje esančioje nunciatūroje.

Vilniaus oro uoste Katalikų bažnyčios vadovą išlydėjo šalies vadovai ir dvasininkai.

Saulėtą vėsų rytą prie vizito organizavimo prisidėję jaunuoliai savanoriai pontifiką išlydėjo giedodami giesmes ir padovanojo jam marškinėlius su užrašu „Savanoris“.

Savo ruožtu popiežius išsiuntė telegramą prezidentei Daliai Grybauskaitei, kur parašė besimeldžiantis už Lietuvos žmones ir juos laiminantis.

Pranciškus šeštadienį ir sekmadienį lankėsi Vilniuje ir Kaune, o pirmadienį viešėjo Latvijoje. Iš Estijos vakare jis grįš į Romą.

Šiuo metu popiežius vieši Estijos prezidentūroje, kur susitiks su šalies vadove Kersti Kaljulaid ir sakys kalbą valdžios ir visuomenės atstovams.

Tada Šventasis Tėvas dalyvaus visiems krikščionims skirtame jaunimo susitikime Šv. Karolio bažnyčioje.

Kiek vėliau Pranciškus Šv. Petro ir Pauliaus katedroje susitiks su žmonėmis, kuriems padeda Bažnyčios išlaikomos paramos organizacijos – alkoholikais, benamiais, skurdžiomis šeimomis.

Vizitą Estijoje popiežius baigs šv. Mišiomis Laisvės aikštėje.

Estų visuomenė yra viena nereligingiausių pasaulyje, o krikščionių katalikų dalis joje siekia mažiau nei vieną procentą – apie 4,5 tūkstančio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.