Berlyne planuojamas didžiulio masto protestas prieš Turkijos lyderio vizitą

Keli tūkstančiai žmonių ketina išeiti į Berlyno gatves protestuoti prieš Turkijos prezidento Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano  vizitą Vokietijoje, trečiadienį pranešė žiniasklaida. 

 R.T.Erdoganas lankysis Vokietijoje. <br> Sipa/Scanpix nuotr.
 R.T.Erdoganas lankysis Vokietijoje. <br> Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 1:07 PM

Žiniasklaidos turima informacija, didžiulė protesto akcija sostinėje numatyta penktadienį, kai R.T.Erdoganas susitiks derybų su kanclere Angela Merkel. 

Prognozuojama, kad protesto akcijose, rengiamose su šūkiu „Erdohanu čia nesidžiaugia“, dalyvaus apie 10 tūkst. žmonių. 

Turkijos lyderio kritikai taip pat paragino Vokietijos gyventojus išeiti į gatves ir kituose šalies miestuose ir tokiu būdu parodyti nepritarimą žmogaus teisių ir žodžio laisvės suvaržymams Turkijoje, taip pat Ankaros operacijai prieš kurdus Sirijoje.  

R.T.Erdoganas į Vokietijos sostinę turėtų atvykti ketvirtadienį. Tai bus pirmasis jo oficialus vizitas į Vokietiją nuo tada, kai jis 2014 metais tapo Turkijos prezidentu.

Vokietijoje R.T.Erdoganas praleis kelias dienas. Penktadienį iškilmingą vakarienę svečiui surengs Vokietijos prezidentas  Frankas-Walteris Steinmeieris.  

Vakarų žiniasklaida pažymi, kad jau kelerius metus santykiai tarp Ankaros ir Berlyno yra įtempti. Jie smarkiai pablogėjo po to, kai Berlynas sukritikavo griežtus Ankaros veiksmus prieš opoziciją, kurių buvo imtasi po nesėkmingo 2016 metų pučo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.