Ruonis neįtikėtinu būdu užpuolė pro jį plaukusį keliautoją

Naujojoje Zelandijoje plaukiojęs vyras neįprastu būdu iš arti patyrė vandens gyventojus. Iš vandens iššokęs ruonis jam vožtelėjo iš nasruose turėto aštuonkojo, rašo „The Guardian“.

 ​Naujojoje Zelandijoje plaukiojęs vyras neįprastu būdu iš arti patyrė vandens gyventojus. Iš vandens iššokęs ruonis jam vožtelėjo iš nasruose turėto aštuonkojo.
 ​Naujojoje Zelandijoje plaukiojęs vyras neįprastu būdu iš arti patyrė vandens gyventojus. Iš vandens iššokęs ruonis jam vožtelėjo iš nasruose turėto aštuonkojo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 11:23 PM

Kyle'as Mulinderis mėgavosi gražia diena plaukiodamas kajaku, kai jo kelyje pasitaikė ne pats draugiškiausias ruonis.

K.Mulinderis pasakojo, kad su draugais jie jau kurį laiką stebėjo ruonį, kuris plaukiojo įsikandęs aštuonkojį, tačiau tokios įvykių baigties visiškai nesitikėjo.

„Buvome nutolę nuo kranto, kai staiga pasirodė nežinia kiek laiko šį gyvūną dantyse laikęs ruonis. Buvo labai keista, viskas įvyko labai greitai, tačiau aiškiai pajaučiau, kai aštuonkojo čiuptuvai vožtelėjo man per veidą“, – kalbėjo K.Mulinderis.

Vyras ant savo valties buvo prisitaisęs kamerą, kuri užfiksavo šią kuriozinę situaciją.

Ruoniai pagrinde valgo žuvį, tačiau kartais gaudo ir aštuonkojus ar įvairius vėžiagyvius.

2016 metais regione įvykęs žemės drebėjimas sukėlė milžinišką nuošliaužą po vandeniu, kuri pražudė daugybę šiose vietose gyvenančių vandens gyvūnų. Mokslininkai nerimavo, kad ruoniai į šią vietovę gali nebesugrįžti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.