Į Fethullah Guleno judėjimo kompleksą Pensilvanijoje bandė patekti ginkluotas vyras

Į Jungtinėse Valstijos gyvenančio musulmonų pamokslininko, kurį Ankara kaltina organizavus nesėkmingą 2016-ųjų pučą Turkijoje, kompleksą trečiadienį bandė įsiveržti ginkluotas vyras.

 Į Jungtinėse Valstijos gyvenančio musulmonų pamokslininko, kurį Ankara kaltina organizavus nesėkmingą 2016-ųjų pučą Turkijoje, kompleksą trečiadienį bandė įsiveržti ginkluotas vyras.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Į Jungtinėse Valstijos gyvenančio musulmonų pamokslininko, kurį Ankara kaltina organizavus nesėkmingą 2016-ųjų pučą Turkijoje, kompleksą trečiadienį bandė įsiveržti ginkluotas vyras.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 8:17 AM, atnaujinta Oct 4, 2018, 8:18 AM

Kaip pranešė dvasininko Fethullah Guleno atstovai, ginkluotas vyras po komplekso apsaugininko paleisto įspėjamojo šūvio pabėgo.

F. Guleno organizacijos „Sąjunga už bendras vertybes“ išplatintame pareiškime rašoma, kad vyras, „kuris, regis, buvo ginkluotas“, pamėgino patekti į šio judėjimo dvasinio ugdymo centrą Seilorsburge Pensilvanijoje.

„Apsaugininkas sureagavo paleisdamas į orą įspėjamąjį šūvį, ir tas asmuo pabėgo“, – rašoma pareiškime.

Policija incidento aplinkybių negalėjo patvirtinti.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas kaltina F. Guleną, kurį anksčiau laikė savo sąjungininku, organizavus 2016 metų liepos 15-osios pučą, per kurį žuvo 250 žmonių. Į šį skaičių neįtraukti žuvę sąmokslininkai.

Ankara reikalauja, kad Jungtinės Valstijos išduotų pamokslininką, ir reiškia nepasitenkinimą, kad Vašingtonas neskuba to daryti. Tai vienas klausimų, keliančių didžiausią įtampą Turkijos ir JAV santykiuose.

F. Guleno judėjimas daro prielaidą, kad už trečiadienio incidento stovi Turkijos vyriausybė. Jis pažymėjo, kad incidentas įvyko netrukus po to, kai R. T. Erdogano atstovas spaudai pareiškė, kad Ankara imsis „užsienio operacijų“, nukreiptų prieš A. Guleną ir jo šalininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.