Maroko pakrančių apsaugai apšaudžius migrantų valtį sužeistas vienas žmogus

Maroko karinėms jūrų pajėgoms apšaudžius valtį, iš šios Šiaurės Afrikos šalies plukdžiusią grupę migrantų, buvo sužeistas vienas žmogus, trečiadienį pranešė vienas kariuomenės šaltinis.

Vis daugiau Maroko piliečių ryžtasi neteisėtai palikti savo šalį ir mėginti jūra pasiekti Europą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vis daugiau Maroko piliečių ryžtasi neteisėtai palikti savo šalį ir mėginti jūra pasiekti Europą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2018, 5:34 PM, atnaujinta Oct 10, 2018, 5:39 PM

Paleidus perspėjamuosius šūvius „motorinis kateris, plukdęs po uždangalu paslėptus 58 migrantus, atliko priešišką manevrą, privertusį pakrančių apsaugą šauti į kapitoną“, sakė šaltinis Rabate, pageidavęs likti anonimu.

Ši operacija buvo surengta praeitą naktį, siekiant perimti katerį, išplaukusį iš Maroko Atlanto pakrantės uostamiesčio Laraišo.

Per šį incidentą į petį buvo pašautas vienas marokietis migrantas, pasak žiniasklaidos pranešimų – 16-metis. Jis buvo nugabentas į ligoninę Tanžere, naujienų agentūrai AFP sakė kariuomenės šaltinis.

Kiti laive buvę žmonės – įvairaus amžiaus vyrai ir moterys – buvo parplukdyti į krantą ir perduoti saugumo pajėgoms, pridūrė šaltinis.

Nuo šių metų pradžios į Ispaniją atvyko daugiau kaip 43 tūkst. migrantų; iš jų apie 38 tūkst. atklaukė jūra, nurodo Tarptautinė migracijos organizacija.

Vien praeitą mėnesį Maroko karinis laivynas ir ispanų pakrančių apsauga Viduržemio jūroje išgelbėjo apie 1,8 tūkst. migrantų.

Nuo antradienio Maroko karinės jūrų pajėgos suteikė pagalbą 366 žmonėms, rastiems 15-oje pripučiamų valčių, kurioms buvo iškilęs pavojus, kariuomenės šaltinius citavo valstybinė naujienų agentūra MAP.

Pastarasis šaudymo atvejis buvo jau antras tokio pobūdžio incidentas per dvi savaites.

Rugsėjo 25 dieną vieno Maroko jūrų patrulių laivo įgula pradėjo šaudyti į greitaeigę motorinę valtį, gabenusią į Ispaniją grupę migrantų. Tąsyk buvo sužeistas 22 metų studentas, dar trys žmonės buvo sužeisti.

Tarnybos aiškino, kad šaudyta reaguojant į valties „priešiškus manevrus“, taip pat atkreipė dėmesį, kad migrantai buvo paslėpti po užtiesalu.

Vis daugiau Maroko piliečių ryžtasi neteisėtai palikti savo šalį ir mėginti jūra pasiekti Europą. Kai kurie bando perlipti spygliuotomis vielomis apraizgytas tvoras, juosiančias Ispanijos eksklavus Šiaurės Afrikoje – Seutą ir Melilją.

Karalystė taip pat tampa tranzito šalimi tūkstančiams migrantų, plūstančių iš Užsachario Afrikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.