Kraupus vaizdas: rastos dvi nužudytos moterys ir mergaitė

Graikijos policija trečiadienį rado dviejų nužudytų moterų ir mergaitės kūnus netoli Evro upės, žyminčios šalies sieną su Turkija, kurią neretai kerta migrantai ir prieglobsčio ieškotojai.

Žvakė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žvakė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 7:49 AM

Aukos buvo aptiktos perrėžtomis gerklėmis. Jos iš pažiūros atrodo kilusios iš Šiaurės Afrikos, Artimųjų Rytų arba Azijos, bet kol kas jų pilietybė ir tapatybė nėra nustatyta, graikų pareigūnai.

Palaikų tyrimo preliminarūs rezultatai rodo, kad aukos veikiausiai buvo nužudytos maždaug keturios dienos prieš jas surandant, sakė teismo medicinos tyrėjas Pavlas Pavlidis.

„Tai aiškiai nusikalstamas aktas, – naujienų agentūrai AP sakė jis. – Jos buvo rastos surištomis rankomis, kiekvienas kūnas – maždaug už 2–3 metrų nuo kito. Jų gerklės buvo perpjautos.“

Viena suaugusi moteris atrodo, regis, buvo 30–35 metų, nurodė tyrėjas. Jaunesnei aukai turbūt buvo 17–21 metai, o nužudyta mergaitė atrodo jaunesnė kaip 15 metų. Planuojama atlikti DNR tyrimus, siekiant nustatyti, ar jos yra giminaitės, sakė P. Pavlidis.

Šiemet labai padaugėjo migrantų ir pabėgėlių, mėginančių pereiti Evro upę ir patekti į Europos Sąjungos narę Graikiją iš Turkijos, Rytų Europos valstybėms prie savo sienų ėmusis griežtesnių priemonių prieš neteisėtus atvykėlius.

Dėl šio srauto policija paprašė atsiųsti daugiau pareigūnų, o Atėnai svarsto, kaip sustiprinti šio sienos ruožo apsaugą.

Nuo sausio iki liepos upėje nuskendo 12 žmonių, rodo graikų oficialioji statistika. Tuo metu Jungtinių Tautų JT pabėgėlių reikalų agentūros UNHCR skelbia, kad nuo 2000 metų toje vietoje žuvo šimtai žmonių.

Graikijos policijos duomenimis, per pirmuosius šešis šių metų mėnesių prie sienos buvo sulaikyti 8 407 migrantai ir prieglobsčio ieškotojai. Per tą patį laikotarpį praeitais metais sulaikytųjų buvo 1 611.

„Per pastaruosius mėnesius jų smarkiai pagausėjo; valdyti padėtį sunku. Kiekvieną dieną suimama mažiausiai po penkis žmonių kontrabandininkus“, – vietos žiniasklaida neseniai citavo sienų apsaugos departamento vadovą Chrisovalantį Jalamą.

„Neturime priemonių susidoroti su šiuo padidėjimu“, – skundėsi jis.

Prieš trejus metus į Graikiją iš Turkijos atvyko daugiau kaip milijonas žmonių, daugiausiai jūra, bet vėliau šį srautą pavyko reikšmingai sumažinti. Vis dėlto šiemet Graikijos salose prie Turkijos pakrantės užfiksuota daugiau atvykėlių negu pernai: per pirmąją šių metų pusę į jas atpleukė 13,8 tūkst. žmonių, o 2017-aisiais atvykusių per tą patį laikotarpį buvo 9 518.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.