Į aktyvistų ir traškučių gamintojų ginčą įsikišo paštininkai: siūlo neįtikėtiną sprendimą

Karališkojo pašto tarnyba Jungtinėje Karalystėje įsikišo į konfliktą tarp socialinių aktyvistų ir bulvių traškučių gamintojo „Walkers“, kuris visame pasaulyje geriau žinomas „Lays“ vardu.

 Karališkojo pašto tarnyba Jungtinėje Karalystėje įsikišo į konfliktą tarp socialinių aktyvistų ir bulvių traškučių gamintojo „Walkers“, kuris visame pasaulyje geriau žinomas „Lays“ vardu.<br> Twitter nuotr.
 Karališkojo pašto tarnyba Jungtinėje Karalystėje įsikišo į konfliktą tarp socialinių aktyvistų ir bulvių traškučių gamintojo „Walkers“, kuris visame pasaulyje geriau žinomas „Lays“ vardu.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2018, 2:49 PM

Aktyvistai paragino žmones tuščius traškučių pakelius siųsti atgal į jų gamintojų fabriką, kadangi įpakavimai yra gaminami iš neperdirbamo plastiko, rašo BBC.

Pašto atstovai pagal šalies įstatymus privalo siuntinius pristatyti nurodytu adresu, tačiau tuščių pakelių neapdoroja pašto skirstymo aparatai, tad kiekvieną jų reikia perskirstyti rankomis.

„Jie nėra paprasti siuntiniai, tad žmonės juos turi perrūšiuoti rankomis, o tai prideda papildomo laiko“, – tvirtino pašto atstovai spaudai.

Žmonės tuo tarpu vaizdais, kaip į pašto dėžę meta traškučių pakelius, dalinasi socialiniuose tinkluose.

Šią kampaniją pradėjo aktyvistų grupė „38 Degrees“. Jie ragina „Walkers“ savo prekių pakuotes gaminti iš perdirbamų medžiagų.

„Kiekvieną minutę kompanija pagamina 7000 neperdirbamų pakelių, už kurių tvarkymą nemoka nei cento. Jie turi klausyti savo klientų nuomonės“, – kalbėjo aktyvistė Cathy Warren.

Tuo tarpu pašto atstovai turi sprendimą, kuris padėtų pakeliams pasiekti savo tikslą – jie siūlo juos siųsti vokuose.

O kompanija „Walkers“ tvirtina, kad iki 2025 metų visos pakuotės bus gaminamos iš 100 proc. perdirbamų medžiagų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.