JAV gynybos sekretorius tikina turįs visišką prezidento palaikymą

JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas pareiškė sulaukęs prezidento patikinimo, kad visiškai jį palaiko, nors ankstesnę dieną Amerikos vadovas Donaldas Trumpas netiesiogiai užsiminė, kad Pentagono vadovui gali tekti pasitraukti.

 JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas pareiškė sulaukęs prezidento patikinimo, kad visiškai jį palaiko, nors ankstesnę dieną Amerikos vadovas Donaldas Trumpas netiesiogiai užsiminė, kad Pentagono vadovui gali tekti pasitraukti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas pareiškė sulaukęs prezidento patikinimo, kad visiškai jį palaiko, nors ankstesnę dieną Amerikos vadovas Donaldas Trumpas netiesiogiai užsiminė, kad Pentagono vadovui gali tekti pasitraukti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 11:52 AM, atnaujinta Oct 16, 2018, 11:53 AM

Kalbėdamas su žurnalistais per skrydį iš Vašingtono į Ho Či Minį, kur pradės savaitės trukmės kelionę Azijoje, J. Mattisas sakė, kad pirmadienį ryte Vašingtono laiku telefonu asmeniškai kalbėjosi su prezidentu.

„Jis pasakė: „100 proc. tave palaikau“, – sakė gynybos sekretorius.

JAV televizija CBS sekmadienį parodė interviu su D. Trumpu, kuriame prezidentas netiesiogiai užsiminė, kad J. Mattisui gali tekti palikti Pentagono vadovo kėdę.

„Gali būti, kad jis pasitrauks. Manau, kad jis yra lyg ir demokratas, jeigu norite žinoti tiesą“, – kalbėjo jis.

„Tačiau generolas J. Mattisas yra geras vyrukas. Mes labai gerai sutariame. Jis gali pasitraukti. Turiu omeny, kad kažkada visi pasitraukia“, – sakė prezidentas.

Kiek anksčiau per 20 valandų trukmės skrydį į Vietnamą, dar prieš pokalbį telefonu su D. Trumpu, J. Mattiso buvo paklausta, kokias išvadas jis padarė iš D. Trumpo komentarų.

„Jokių“, – atsakė jis.

„Esu jo komandoje. Niekada nesame kalbėję apie mano pasitraukimą. Kaip matote, skrendame drauge, tiesiog toliau dirbame savo darbus... jokių problemų“, – sakė gynybos sekretorius.

Jis pridūrė, jog oficialiai nėra jokios partijos narys, o visi kariškiai „didžiuojasi esą apolitiški“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.