Mianmare per dvi aviacijos katastrofas žuvo du naikintuvų pilotai ir mergaitė

Du Mianmaro naikintuvų pilotai žuvo antradienį per dvi atskiras lėktuvų katastrofas, įvykusias tvyrant tirštam rūkui, o per vieną avariją pažirusios nuolaužos dar užmušė mergaitę, buvusią savo namuose, pranešė pareigūnai.

 Du Mianmaro naikintuvų pilotai žuvo antradienį per dvi atskiras lėktuvų katastrofas, įvykusias tvyrant tirštam rūkui, o per vieną avariją pažirusios nuolaužos dar užmušė mergaitę, buvusią savo namuose, pranešė pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Du Mianmaro naikintuvų pilotai žuvo antradienį per dvi atskiras lėktuvų katastrofas, įvykusias tvyrant tirštam rūkui, o per vieną avariją pažirusios nuolaužos dar užmušė mergaitę, buvusią savo namuose, pranešė pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 10:27 AM, atnaujinta Oct 16, 2018, 10:29 AM

Esant blogam matomumui vienas naikintuvas F-7 įsirėžė į telekomunikacijų bokštą netoli Magvės oro pajėgų bazės, esančios toliau kaip už 500 km į šiaurės rytus nuo Jangono, naujienų agentūrai AFP sakė vienas karinės aviacijos pareigūnas.

„Jis neturėjo laiko katapultuotis“, – apie šio orlaivio pilotą sakė kariškis, pageidavęs, kad jo vardas nebūtų viešinamas.

Viena dešimtmetė buvo sunkiai sužalota savo name, kai ant jo nukrito į bokštą įsirėžusio lėktuvo nuolauža, sakė kaimyninio Min Bū miesto įstatymų leidėjas Kyaw Swan Yee.

„Ji mirė, kai buvo atvežta į ligoninę“, – pridūrė jis.

Per kitą incidentą, įvykusį vos už 16 km nuo pirmojo, pilotas spėjo katapultuotis iš lėktuvo, bet žuvo nuo smūgio į žemę, nurodė karinių oro pajėgų pareigūnas.

Pasak jo, žuvę lakūnai yra karinių oro pajėgų kapitonai Hein Thu Aungas ir Phyo Maung Maungas. Abu jie buvo įžengę į ketvirtą dešimtį.

Magvės vyriausiasis ministras ir regiono parlamento narių delegacija išreiškė užuojautą žuvusios mergaitės šeimai, sakė Kyaw Swan Yee.

Mianmaro karinės oro pajėgos šiemet patyrė jau ne vieną katastrofą.

Balandį vieno naikintuvo F-7 pilotas žuvo lėktuvui sudužus dėl techninio gedimo.

Pernai birželį Kinijos gamybos karinis transporto lėktuvas „Shaanxi Y8“, skraidinęs kariškius ir jų šeimos narius, nukrito Andamanų jūroje. Tąsyk žuvo iš viso 122 žmonės, įskaitant 15 vaikų.

F-7 yra Šaltojo karo laikų orlaivis – Kinijoje gaminta sovietinių naikintuvų MiG-21 modifikacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.