Saudo Arabijos konsulas išvyko iš Turkijos, praneša turkų žiniasklaida

Saudo Arabijos konsulas Stambule išvyko į savo šalį – kelios valandos po Turkijos pranešimo, kad jo oficialioje rezidencijoje bus atlikta krata, antradienį pranešė Turkijos valstybinė naujienų agentūra.

Anatolijos naujienų agentūros pranešime sakoma, kad konsulas Mohammedas al Otaibi iš Turkijos išskrido 14 valandos reisu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Anatolijos naujienų agentūros pranešime sakoma, kad konsulas Mohammedas al Otaibi iš Turkijos išskrido 14 valandos reisu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 7:50 PM

Anatolijos naujienų agentūros pranešime sakoma, kad konsulas Mohammedas al Otaibi iš Turkijos išskrido 14 valandos reisu.

Saudo Arabija jo išvykimo kol kas nekomentavo.

Turkijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi dingimą tirianti turkų policija patikrins M. al Otaibi oficialią rezidenciją ir konsulatui priklausančius automobilius. Kada šios kratos bus atliktos, nenurodyta.

Turkijos policijos tyrėjų ir prokurorų grupė anksti antradienį paliko Saudo Arabijos konsulatą Stambule po beprecedentės, aštuonias nakties valandas trukusios kratos.

Leidimą gyventi Jungtinėse Valstijose turėjęs Saudo Arabijos pilietis J. Khashoggi, nevengęs kritikuoti Saudo Arabijos sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano, dingo spalio 2 dieną, nuvykęs į karalystės konsulatą Stambule atsiimti santuokai reikalingų dokumentų.

Turkijos pareigūnai baiminasi, kad Saudo Arabijos agentai konsulate nužudė J. Khashoggi ir supjaustė jo palaikus.

Saudo Arabija anksčiau šiuos įtarimus vadino „neturinčiais pagrindo“, bet JAV žiniasklaidos pranešimai rodytų, jog netrukus karalystė gali pripažinti, kad J. Khashoggi ten buvo nužudytas, galbūt nevykusio tardymo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.