Britai paskelbė platformą seksualiniams grobuoniams pagalbos sektoriuje susekti

Jungtinė Karalystė su Interpolu sukurs interneto platformą, kuri padės neleisti įtariamiems seksualiniams grobuoniams kenkti pažeidžiamiems žmonėms, naudojantis pagalbos sektoriumi kaip priedanga, ketvirtadienį paskelbė vyriausybė.

 Jungtinė Karalystė su Interpolu sukurs interneto platformą, kuri padės neleisti įtariamiems seksualiniams grobuoniams kenkti pažeidžiamiems žmonėms, naudojantis pagalbos sektoriumi kaip priedanga, ketvirtadienį paskelbė vyriausybė.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Jungtinė Karalystė su Interpolu sukurs interneto platformą, kuri padės neleisti įtariamiems seksualiniams grobuoniams kenkti pažeidžiamiems žmonėms, naudojantis pagalbos sektoriumi kaip priedanga, ketvirtadienį paskelbė vyriausybė.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 8:46 AM, atnaujinta Oct 18, 2018, 8:48 AM

Tarptautinės plėtros departamentas (DFID) paskelbė vienijantis jėgas su Interpolu, kad įtariamieji negalėtų laisvai judėti iš vienos nevyriausybinės organizacijos į kitą.

Apie tokį žingsnį buvo paskelbta po virtinės daug dėmesio sulaukusių išnaudojimo skandalų. Tam bus pasitelktos jau egzistuojančios Interpolo sistemos.

„Mūsų žinia seksualiniams grobuoniams, kurie naudojasi šiuo sektoriumi kaip priedanga savo nusikaltimams, yra (tokia): „Jūsų laikas baigėsi“, – sakoma tarptautinės plėtros sekretorės Penny Mordaunt pareiškime.

„Turime parodyti žmonėms, kad siekiame padėti (užtikrinti) apsaugą, kurios jiems reikia“, – sakė ji prieš ketvirtadienį Londone įvyksiantį pasaulinį susitikimą, kurį jos departamentas padeda organizuoti.

Projektas „Operation Soteria“, pavadintas graikų saugumo deivės vardu, bus vykdomas iš dviejų regioninių centrų Afrikoje ir Azijoje.

Pagal jį bus stiprinamas kriminalinių įrašų tikrinimas ir dalijimasis informacija tarp visų 192 Interpolo narių, įskaitant itin rizikingas šalis, siekiant gerinti policijos atsaką, nurodė DFID.

Penkerius metus truksianti pirmoji programa atsieis 10 mln. svarų (11 mln. eurų); Britanija skirs 2 mln. svarų.

Interpolo generalinis sekretorius Juergenas Stockas sakė, kad naujoji iniciatyva atitinka pagrindinę organizacijos misiją ginti „pažeidžiamiausius visuomenės narius“.

„Tai dar svarbiau, kai seksualiniai grobuoniai bando išnaudoti kaip tik tuos žmones – ar tai būtų vyrai, vaikai ar moterys – kuriuos jie turi saugoti nuo skriaudos“, – pridūrė jis.

Ketvirtadienio susitikime dėl apsaugos priemonių dalyvaus pagrindiniai pasaulio pagalbos veikėjai, bus aptariama, kaip užkirsti kelią lytiniam išnaudojimui, nurodė DFID.

Britanijos pagalba nevyriausybinėms organizacijoms apims galimybių naudotis specialistais tyrėjais užtikrinimą, sakoma vyriausybės pareiškime.

Vyriausybė taip pat planuoja remti pagalbos agentūras bandant naujus pasus darbuotojams, taip gerinant tikrinimo procesą.

Humanitarinės pagalbos sektorių pastarąjį dešimtmetį supurtė virtinė lytinio išnaudojimo skandalų, įtraukusių kai kuriuos garsiausius veikėjus, tokius kaip Jungtinės Tautos ir Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė pagalbos organizacija „Oxfam“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.