Kinija nurodė dėl nuogriuvos užtvenktos upės evakuoti tūkstančius žmonių Tibete

Maždaug 6 tūkst. žmonių buvo evakuoti Tibete nuogriuvai užtvindžius vieną regiono upių, ketvirtadienį pranešė Kinijos avarinės pagalbos tarnybos.

 Maždaug 6 tūkst. žmonių buvo evakuoti Tibete nuogriuvai užtvindžius vieną regiono upių, ketvirtadienį pranešė Kinijos avarinės pagalbos tarnybos.<br> AP nuotr.
 Maždaug 6 tūkst. žmonių buvo evakuoti Tibete nuogriuvai užtvindžius vieną regiono upių, ketvirtadienį pranešė Kinijos avarinės pagalbos tarnybos.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 3:17 PM, atnaujinta Oct 18, 2018, 3:19 PM

Trečiadienio rytą uolos nuogriuvai užgriuvus apačioje esantį Jarlungo upės slėnį Indijos Brahmaputros upės aukštupyje, susiformavo užtvanka, pranešė valstybinė žiniasklaida, remdamasis pagalbos tarnybų biuro pranešimu.

Apie žuvusius arba sužeistus žmones pranešimų negauta. Kinija nuolat teikia Indijai informaciją, susijusią su upės užtvenkimu, dėl kurio gali pakisti vandens lygis žemesniuose regionuose, informavo biuro pareigūnai.

Nuogriuva įvyko netoli vienos gyvenvietės Menlingo apygardoje, kur vandens lygis iki ketvirtadienio pakilo 40 metrų.

Aukštomis viršukalnėmis ir ledynais garsėjančiame Tibete yra daugelio Azijos upių ištakos, ir tai leidžia Kinijai turėti strateginį pranašumą prieš savo pietines kaimynes. Dėl klimato kaitos greitėjanti ledynų tirpimas kelia nerimą dėl Kinijos ir kitų Azijos valstybių vandens išteklių ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.