Misūrio universitetas Nobelio premijos laureatą pagerbė rezervuota vieta dviračių stove

Misūrio universitetas savo Nobelio premijos laureatą pagerbė neįprastai: skyrė jam atskirą vietą dviračių stove.

 Misūrio universitetas savo Nobelio premijos laureatą pagerbė neįprastai: skyrė jam atskirą vietą dviračių stove.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Misūrio universitetas savo Nobelio premijos laureatą pagerbė neįprastai: skyrė jam atskirą vietą dviračių stove.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 9:02 AM, atnaujinta Oct 18, 2018, 9:03 AM

George'as Smithas šį mėnesį sužinojo, kad drauge su dviem kitais mokslininkais pasidalys šiemetinę Nobelio chemijos premiją.

Kiti universitetai savo Nobelio premijų laureatus yra pagerbę jų vardo parkavimo erdvėmis. Tačiau 77 metų G. Smithas, kaip pats pripažįsta, „nėra geras vairuotojas“.

Laikraščiui „The Kansas City Star“ G. Smithas sakė, kad nėra „dviračių entuziastas“, bet gyvena kiek daugiau nei kilometras nuo Kolumbijos universiteto miestelio ir kasdien dviračiu važinėja į darbą.

Jo vardo vieta bus paprastame dviračių stove, tokiame, kokiais naudojasi ir visi kiti universiteto miestelio dviratininkai. Tačiau universitetas planuoja pakabinti ženklą, kuris visus informuos, kad ši konkreti vieta priklauso Nobelio premijos laureatui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.