Šaudynės Krymo mokykloje yra „globalizacijos“ rezultatas, sako V. Putinas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad šaudynės vienoje Krymo profesinėje mokykloje yra „globalizacijos“ rezultatas ir amerikietiškos tendencijos tąsa.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad šaudynės vienoje Krymo profesinėje mokykloje yra „globalizacijos“ rezultatas ir amerikietiškos tendencijos tąsa. <br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad šaudynės vienoje Krymo profesinėje mokykloje yra „globalizacijos“ rezultatas ir amerikietiškos tendencijos tąsa. <br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 4:17 PM, atnaujinta Oct 18, 2018, 5:15 PM

„Tai yra globalizacijos rezultatas. Matome, kad socialiniuose tinkluose, internete susikūrė ištisa bendruomenė. Viskas prasidėjo nuo tragiškų įvykių JAV mokyklose“, – per susitikimą su tarptautinių santykių ekspertais Sočyje pabrėžė jis.

Pasak V. Putino, psichiškai nestabilūs paaugliai sukuria sau „netikrų herojų“ ir ieško „heroizmo pakaitalo“, neturėdami tikrųjų vertybių.

„Mes nekuriame sveikos (interneto) medžiagos jaunuoliams... o tai nuveda iki panašių tragedijų“, – pareiškė jis.

„Bet šiandienos gyvenime yra vietos realiam heroizmui“, – pridūrė jis.

Pranešama, kad 18-metis Vladislavas Rosliakovas trečiadienį nušovė mažiausiai 20 studentų Kerčės politechnikume, esančiame Rusijos aneksuotame Kryme, o po to nusižudė.

Per žudynes, kurias vietos žiniasklaida praminė „Rusijos Kolumbainu“ (aliuzija į 1999-aisiais įvykusias šaudynes vienoje JAV mokykloje), nukentėjo daugiau kaip 40 žmonių.

Tyrėjai šiuo metu mėgina nustatyti užpuoliko motyvą.

Rusijos žiniasklaidai buvusia V. Rosliakovo drauge prisistačiusi mergina sakė, kad viename pokalbyje su ja vaikinas užsiminė apie kerštą profesinėje mokykloje iš jo besityčiojusiems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.