Turkai skelbia: Rijade per eismo įvykį žuvo galbūt su J. Khashoggi dingimu susijęs kariškis

Rijade per eismo įvykį žuvo Saudo Arabijos aviacijos pajėgų leitenantas Meshalis Saad al Bostani, galimai prisidėjęs prie žurnalisto Jamalo Khashoggi dingimo, ketvirtadienį paskelbė Turkijos dienraštis „Yeni Safak“.

Rijade per eismo įvykį žuvo Saudo Arabijos aviacijos pajėgų leitenantas Meshalis Saad al Bostani, galimai prisidėjęs prie žurnalisto Jamalo Khashoggi dingimo, ketvirtadienį paskelbė Turkijos dienraštis „Yeni Safak“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rijade per eismo įvykį žuvo Saudo Arabijos aviacijos pajėgų leitenantas Meshalis Saad al Bostani, galimai prisidėjęs prie žurnalisto Jamalo Khashoggi dingimo, ketvirtadienį paskelbė Turkijos dienraštis „Yeni Safak“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 2:56 PM, atnaujinta Oct 18, 2018, 2:59 PM

Anot leidinio, M. S. al Bostani drauge su dar 14 žmonių atvyko į konsulatą spalio 2-ąją, kai ten lankėsi J. Khashoggi, ir išvyko iš Turkijos tą pačią dieną.

Tačiau „Yeni Safak“ šaltiniai nepranešė jokios išsamesnės informacijos nei apie eismo įvykį, nei apie žuvusio leitenanto vaidmenį galimame susidorojime su dingusiu žurnalistu.

Anksčiau šis laikraštis paskelbė gavęs J. Khashoggi tariamo kankinimo ir tardymo Saudo Arabijos konsulate garso įrašą.

Leidinys spėja, kad nežinomi asmenys žiauriai kankino žurnalistą, nupjovė jam galvą ir vėliau sukapojo jo kūną į atskiras dalis.

Pažymima, kad „Yeni Safak“ gautame įraše girdėti tardyme dalyvavusio Saudo Arabijos generalinio konsulo Stambule Mohammedo al Otaibi balsas.

Įraše esą girdėti, kaip konsulas prašo „padaryti tai kitoje vietoje“, o kitas nežinomas asmuo grasina diplomatui susidorojimu tėvynėje, jeigu jis prieštaraus.

Anot televizijos „al Jazeera“ ir dienraščio „The New York Times“, 15 Saudo Arabijos piliečių, kurie J. Khashoggi dingimo metu lankėsi Stambule, buvo karališkosios gvardijos ir žvalgybos tarnybų atstovai.

„The New York Times“ taip pat pabrėžia, kad mažiausiai keturi iš jų anksčiau lydėjo Saudo Arabijos sosto įpėdinį princą Mohammedą bin Salmaną užsienio kelionių metu.

Tuo tarpu naujienų agentūra AP anksčiau pranešė, jog Turkijos policija per Saudo Arabijos konsulato apžiūrą rado „neginčijamų įrodymų“, kad Rijadą kritikavęs žurnalistas buvo nužudytas tame pastate.

Leidimą gyventi Jungtinėse Valstijose turėjęs Saudo Arabijos pilietis J. Khashoggi dingo spalio 2 dieną, nuvykęs į karalystės konsulatą Stambule atsiimti santuokai reikalingų dokumentų.

Oficialios informacijos apie J. Khashoggi likimą kol kas nėra, o Saudo Arabija neigia turinti ką nors bendra su jo dingimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.