Azijoje ant lėktuvnešio „USS Ronald Reagan“ sudužus sraigtasparniui sužeista jūreivių

Ant JAV lėktuvnešio „USS Ronald Reagan“ denio penktadienį sudužus amerikiečių karinio laivyno sraigtasparniui, buvo sužeista jūreivių, bet jų sužalojimai nėra sunkūs, paskelbė laivynas.

 Laivynas nepateikė detalių apie sraigtasparniui ar lėktuvnešiui padarytą žalą.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Laivynas nepateikė detalių apie sraigtasparniui ar lėktuvnešiui padarytą žalą.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2018, 11:54 AM

7-osios flotilės pareiškime sakoma, kad sraigtasparnis „MH-60 Seahawk“ nukrito netrukus po pakilimo penktadienį ryte. Lėktuvnešis šiuo metu yra prie Filipinų krantų.

Visų sužeistų jūreivių būklė stabili, pavojus jų gyvybėms negresia, pranešė JAV karinis laivynas. Tačiau jis nenurodė, kiek jūreivių buvo sužeista.

Pareiškime sakoma, kad kai kurie sužeistieji bus apžiūrėti ir gydomi pasiekus krantą, bet pareigūnai nenurodė, kur tai įvyks.

Laivynas nepateikė detalių apie sraigtasparniui ar lėktuvnešiui padarytą žalą, bet sakė, kad laivas visiškai pajėgus vykdyti savo saugumo ir stabilumo misiją Indijos ir Ramiojo vandenynų regione. Lėktuvnešis taip pat jau pratęsė mokomuosius skrydžius.

Karinis laivynas nurodė, kad avarija įvyko lėktuvnešio smogiamajai grupei vykdant įprastas operacijas Filipinų jūroje. Avarijos priežastys tiriamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.