Turkija neigia perdavusi amerikiečiams J. Khashoggi tardymo konsulate įrašą

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu penktadienį paneigė, kad amerikiečiams buvo perduota garso įrašo, kuriame esą užfiksuotas Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymas karalystės konsulate Stambule, kopija.

Žurnalistas dingo spalio 2 dieną, atėjęs į savo šalies konsulatą, kur tuo metu lankėsi delegacija iš Rijado.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Žurnalistas dingo spalio 2 dieną, atėjęs į savo šalies konsulatą, kur tuo metu lankėsi delegacija iš Rijado.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2018, 1:38 PM, atnaujinta Oct 19, 2018, 1:39 PM

„Klausimas dėl to, kad Turkija galėjo perduoti (JAV valstybės sekretoriui Mike'ui) Pompeo (Maikui Pompėjui) ar bet kuriam kitam JAV atstovui kokį nors garso įrašą, neaptariamas“, – sakė ministras, kurį citavo Anatolijos naujienų agentūra.

Anksčiau JAV televizija ABC pranešė, kad M. Pompeo lankydamasis Stambule išklausė J. Khashoggi nužudymo garso įrašą ir gavo jo kopiją.

JAV valstybės departamentas taip pat paneigė šią informaciją. „Mike'as Pompeo neklausė ir negavo Khashoggi nužudymo garso įrašo“, – sakė departamento atstovė Hether Nauert.

ABC skelbė, kad laikraščiui „The Washington Post“ rašydavęs J.Khashoggi buvo uždusintas po aštuonias minutes trukusių grumtynių Saudo Arabijos konsulate Stambule.

J.Khashoggi, buvęs Saudo Arabijos vyriausybės patarėjas, pastaraisiais metais dažnai kritikuodavo įtakingą sunitiškos karalystės sosto įpėdinį princą Mohammedą bin Salmaną. Žurnalistas dingo spalio 2 dieną, atėjęs į savo šalies konsulatą, kur tuo metu lankėsi delegacija iš Rijado.

Saudo Arabija neigia, kad yra kaip nors susijusi su žurnalisto dingimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.