Kinijoje vyras dėl pinigų suvaidino savo mirtį, bet planas baigėsi tragiškai

Kinijoje vyras suvaidino savo paties mirtį, kad jo šeima gautų išmoką. Tačiau tuo patikėjusi žmona nužudė du jųdviejų vaikus ir pati nusižudė. Mirtis atkreipė dėmesį, kokios sunkios sąlygos kaimo vietovėse.

Kinijos socialiniuose tinkluose išplito tragediją patyrusios šeimos nuotrauka. <br> Weibo nuotr. 
Kinijos socialiniuose tinkluose išplito tragediją patyrusios šeimos nuotrauka. <br> Weibo nuotr. 
Kinijos kaimo vietovėse savižudybių skaičius didesnis negu miestuose.<br>„Reuters“/‘Scanpix“ nuotr.
Kinijos kaimo vietovėse savižudybių skaičius didesnis negu miestuose.<br>„Reuters“/‘Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“

Oct 21, 2018, 1:15 PM

Kinijos komunistų partija šią savaitę aptarinėjo įvykį Hunano provincijoje, kuris atskleidė, su kokiais sunkumais susiduria kai kurie ūkio darbais besiverčiantys ir paskolas tam paėmę kinai.

Vyras, pavarde He, suvaidino savo paties mirtį, nes buvo įklimpęs į dideles skolas ir tikėjosi, kad jo šeima gaus draudimo išmoką.

Dabar jis kaltinamas padaręs turtinę žalą ir apgaudinėjęs draudimo bendrovę. Vyras pats prisistatė policijai.

He buvo skolingas daugiau negu 100 tūkst. juanių (12,5 tūkst. eurų) internete veikiantiems skolintojams. Vyras išsinuomojo automobilį ir įvažiavo į upę rugsėjo 19 dieną, taip suvaidindamas savo mirtį.

Prabėgus trims savaitėms po sutuoktinio dingimo jo žmona Dai socialiniame tinkle „Wechat“ paskelbė žinutę, jog ketina nusižudyti, kad vėl pamatytų savo vyrą.

„Kaltinu save, kad nedirbau, o sėdėjau namuose su savo sūnumi ir dukra. Norėjau nusižudyti viena, tačiau be tėvų likę mūsų vaikai gyventų skausme ir būtų užgauliojami – taip, kaip aš“, – atsisveikinimo laiške rašė Dai.

Spalio 12-ąją He pasirodė gyvas ir sveikas policijos nuovadoje. Tai jis padarė kitą dieną po to, kai policijos pareigūnai rado jo žmonos ir dviejų jų vaikų lavonus.

He pasakojo, kad planavo dar kurį laiką pasislapstyti, tada susisiekti su žmona ir drauge su visa šeima kur nors pasislėpti.

Tačiau prieš imdamasis savo plano jis sutuoktinės apie tai neperspėjo.

„Mano duktė sunkiai sirgo, jai kas mėnesį reikėjo eiti pas gydytojus. Man vienam teko mokėti paskolas ir dar padengti šeimos išlaidas. Aš taip pat sergu. Visa tai padariau, kad išvengčiau skolų. Tikrai nemaniau, kad žmona yra šitaip mane įsimylėjusi“, – sakė kaimo vietovėje gyvenantis He.

Kinijos žiniasklaidoje netrukus pasipylė kritika šalies skolinimosi industrijai, kuri daugybę žmonių įklampino į didžiules skolas. Prabilta ir apie sunkų moterų gyvenimą kaimo vietovėse.

„Šios tragedijos esmė – ne mirtis dėl meilės ar sukčiavimas siekiant finansinio saugumo. Tai tragedija, kuri rodo didžiulę neviltį, į kurią yra įklimpusios moterys. Ji būdingesnė kaimo vietovių gyventojoms“, – rašoma „Beijing News“ vedamajame.

Ne vienus metus Kinija išlieka šalimi, kur moterys žudosi dažniau negu vyrai. Savižudybės dažnesnės kaimo vietovėse, o ne miestuose.

Tai siejama su mažesnėmis karjeros galimybėmis, socialine atskirtimi, visuomenės spaudimu ir griežta šeimos planavimo politika, dėl kurios moterys buvo priverstos darytis abortus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją