Italijos premjeras vėl pasisakė už Rusijos sugrąžinimą į galingųjų valstybių klubą

Italijos premjeras Giuseppe Conte pirmadienį pareiškė, kad būtina atkurti galingųjų valstybių klubą Didįjį aštuonetą (G-8), kurio sudėtyje būtų ir Rusija, pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.

Italijos premjeras Giuseppe Conte pirmadienį pareiškė, kad būtina atkurti galingųjų valstybių klubą Didįjį aštuonetą (G-8), kurio sudėtyje būtų ir Rusija, pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Italijos premjeras Giuseppe Conte pirmadienį pareiškė, kad būtina atkurti galingųjų valstybių klubą Didįjį aštuonetą (G-8), kurio sudėtyje būtų ir Rusija, pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2018, 3:15 PM, atnaujinta Oct 22, 2018, 3:17 PM

„Mums reikia, kad Rusija sugrįžtų į G-8“, – Italijos vyriausybės vadovo cituoja „Bloomberg“.

Remiantis ankstesniais pranešimais, G. Conte spalio 24-ąją ketina lankytis Maskvoje.

Prieš šių metų Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą jau buvo kalbėta apie Rusijos sugrįžimą į šią organizaciją. Tuomet apie tai užsiminė JAV prezidentas Donaldas Trumpas: birželį jis patvirtino, kad „norėtų matyti Rusiją G-8 sudėtyje“.

Tuo tarpu G. Conte tada pareiškė „pritariantis D. Trumpui: Rusija turi sugrįžti į G-8. Tuo suinteresuoti visi“.

Nepaisant to, kaip vėliau pranešė Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono biuras, G-7 priklausančios Europos valstybės vienbalsiai atmetė D. Trumpo raginimą atkurti Rusijos narystę šiame klube.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel savo ruožtu pareiškė, kad, „deja, nesame tame etape, kuris leistų Rusijai sėsti prie mūsų stalo“. Ji paaiškino, kad, norint sugrįžti į G-8, Rusijai būtina „reikšminga pažanga“ įgyvendinant 2015-ųjų Minsko susitarimus dėl padėties deeskalavimo Rytų Ukrainoje.

Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tvirtino, kad jo šalis iš galingųjų valstybių klubo pati nepasitraukė ir laukia G-7 lyderių Maskvoje.

„Kas dėl Rusijos sugrįžimo į „septynetą“, „aštuonetą“, mes iš jo neišėjome. Kolegos tam tikru metu atsisakė atvykti į Rusiją dėl žinomų sumetimų. Prašau, labai džiaugsimės matyti juos visus pas mus Maskvoje“, – sakė V. Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.