JAV vyriausybė deda „visas pastangas“, kad sustabdytų hondūriečių migrantų vilkstinę

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį paskelbė, kad vyriausybė deda „visas pastangas“, kad sustabdytų tūkstančius hondūriečių, keliaujančių Jungtinių Valstijų link .

 JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį paskelbė, kad vyriausybė deda „visas pastangas“, kad sustabdytų tūkstančius hondūriečių, keliaujančių Jungtinių Valstijų link .<br> AFP/Scanpix nuotr.
 JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį paskelbė, kad vyriausybė deda „visas pastangas“, kad sustabdytų tūkstančius hondūriečių, keliaujančių Jungtinių Valstijų link .<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2018, 8:57 AM, atnaujinta Oct 22, 2018, 9:01 AM

„Daromos visos pastangos, kad būtų nutrauktas musų pietinę sieną kertančių nelegalių svetimšalių antplūdis“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

„Žmonės turi pirmiausia prašytis prieglobsčio Meksikoje, o jeigu jie to nedarys, JAV jų neįsileis. Teismai prašo JAV daryti dalykus, kurie nėra įvykdomi!“ – pridūrė jis.

„Šios vilkstinės yra Demokratų partijos gėda. Pakeiskime imigracijos įstatymus DABAR!“ – paragino D. Trumpas.

Jei vietos valdžia nesustabdys vilkstinių, prezidentas perspėjo, kad sumažins pasienio regionui teikiamą paramą, dislokuos ten kariuomenę ir uždarys JAV ir Meksikos sieną.

Meksika pažadėjo sulaikyti visus migrantus, kertančius sieną be vizų. Šalis taip pat sakė, kad nagrinės prašymus suteikti prieglobstį ir paprašė JT pabėgėlių reikalų agentūros pagalbos šiam procesui.

D. Trumpas kovą su neteisėta imigracija laiko vienu kertinių savo administracijos uždavinių.

Baltųjų rūmų vadovas vos ne kas savaitę perspėja apie itin smurtingų Centrinės Amerikos gaujų, tokių kaip MS-13, keliamus pavojus, o jo šalininkai per vidurio kadencijos rinkimų mitingus nuolat skanduoja „Statysime sieną!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.