Pentagono vadovas palaiko D. Trumpo ketinimą pasitraukti iš branduolinės sutarties

JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas sutinka su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, kad Vašingtonui būtina pasitraukti iš Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties (INF), pirmadienį pareiškė Pentagono atstovas Robas Manningas.

 JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas sutinka su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, kad Vašingtonui būtina pasitraukti iš Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties<br>AFP/Scanpix nuotr.
 JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas sutinka su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, kad Vašingtonui būtina pasitraukti iš Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-23 11:58, atnaujinta 2018-10-23 11:59

„Sekretorius Mattisas ir prezidentas nuolat bendrauja daugybe klausimų, ir jų pozicijos šiuo konkrečiu klausimu sutampa“, – sakė jis žurnalistams.

Vis dėlto amerikiečių leidinys „The Hill“ pažymi, kad D. Trumpo pareiškimas apie ketinimus atsisakyti INF sutarties J. Mattisą veikiausiai užklupo netikėtai: praėjusią savaitę jis lankėsi Azijoje ir sugrįžo į JAV tik šeštadienį.

Leidinys primena, kad gynybos sekretorius anksčiau kaltino Rusiją pažeidinėjant šį Šaltojo karo laikų susitarimą, bet užsimindavo ne apie pasitraukimą iš susitarimo, o apie ketinimus spausti Maskvą, kad ši vėl pradėtų laikytis INF sutarties nuostatų.

Šeštadienio naktį D. Trumpas pareiškė, kad Vašingtonas ketina atšaukti šią sutartį, draudžiančią vidutinio nuotolio raketas, apginkluotas branduolinėmis arba įprastomis kovinėmis galvutėmis. Prezidentas paaiškino, kad priverstas imtis tokių veiksmų, nes Rusija esą jau daug metų pažeidinėja sutarties nuostatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.