Izraelio ministras pirmininkas perspėja dėl sąmokslo jį nuversti

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu apkaltino žydų valstybės prezidentą ir vieną buvusį ministrą rengiant prieš jį sąmokslą, tačiau pats sulaukė kaltinimo „paranoja“ prieš rinkimus.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu apkaltino žydų valstybės prezidentą ir vieną buvusį ministrą rengiant prieš jį sąmokslą, tačiau pats sulaukė kaltinimo „paranoja“ prieš rinkimus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu apkaltino žydų valstybės prezidentą ir vieną buvusį ministrą rengiant prieš jį sąmokslą, tačiau pats sulaukė kaltinimo „paranoja“ prieš rinkimus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2018, 4:00 PM, atnaujinta Oct 25, 2018, 4:02 PM

„Žinau, kad vienas buvęs „Likud“ ministras diskutavo su kaolicija ir sumanė ardomąjį sąmokslą – man iškovojus didžiulę pergalę kituose rinkimuose jis užtikrintų, kad aš nebūčiau ministras pirmininkas“, – B. Netanyahu kalbėjo trečiadienį viename savo dešiniųjų partijos „Likud“ renginyje, švęsdamas savo 69-ąjį gimtadienį.

Pagal sąmokslo planą, prezidentas Reuvenas Rivlinas turėtų pasinaudoti savo valstybės vadovo teise įvardinti kitą „Likud“ kandidatą vadovauti vyriausybei po rinkimų.

Sakydamas šią kalbą B. Netanyahu tiesiogiai nepaminėjo buvusio ministro Gideono Saaro, savo pagrindinio varžovo partijoje „Likud“, pavardės.

R. Rivlinas savo ruožtu šį premjero pareiškimą pavadino „paranoja“.

Kiti Izraelio parlamento rinkimai numatyti 2019 metų lapkritį, tačiau, kilus krizei B .Netanuahu partijos „Likud“ vadovaujamoje koalicijoje, jie galėtų būti paankstinti.

„Jeigu Netanyahu nuspręstų neankstinti rinkimų, tai būtų ne todėl, kad prezidentas Rivlinas ar buvęs „Likud“ ministras Saaras ką nors prieš jį sugalvojo. Jis veikiau norėtų, kad (balsavimas) nesutaptų su oficialiais kaltinimais, dėl kurių jis gali pralaimėti rinkimus“, – komentavo laikraštis „Haaretz“.

B. Netanyahu, kuris yra kaltinamas korupcija keliose bylose, teisiškai neprivalo atsistatydinti iš ministro pirmininko pareigų net ir tuomet, kai bus pareikšti oficialūs kaltinimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.