Bulgarijoje 5 policininkai nukentėjo per muštynes, kilusias nutraukus nelegalias lenktynes

Bulgarijoje penki policininkai buvo sužeisti per smurto proveržį, kilusį pareigūnams pamėginus nutraukti žirgų su kinkiniais lenktynes, be leidimo organizuotas viename rajone, kur gyventojų daugumą sudaro romai, pirmadienį pranešė policija. 

 Vienam iš policijos pareigūnų buvo įkąsta į ranką. Dar keturi policininkai nukentėjo kiek vėliau, kai buvo apmėtyti akmenimis bandant sulaikyti kelis asmenis romų gyvenamame rajone. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vienam iš policijos pareigūnų buvo įkąsta į ranką. Dar keturi policininkai nukentėjo kiek vėliau, kai buvo apmėtyti akmenimis bandant sulaikyti kelis asmenis romų gyvenamame rajone. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2018, 2:14 PM

Muštynės kilo, kai policininkai pamėgino nutraukti lenktynes tarp dviejų gyvenviečių netoli centrinėje šalies dalyje esančio Megližo miesto. Anot pareigūnų, šioms lenktynėms nebuvo išduotas leidimas ir jos laikomos pavojingomis. 

Vietos policija pranešė, kad muštynėse dalyvavo apie pusšimtis žmonių. Smurtas prasiveržė policininkams pabandžius areštuoti vieną iš lenktynių organizatorių.

Vienam iš policijos pareigūnų buvo įkąsta į ranką. Dar keturi policininkai nukentėjo kiek vėliau, kai buvo apmėtyti akmenimis bandant sulaikyti kelis asmenis romų gyvenamame rajone. 

Kaip pranešė policija, du asmenys buvo areštuoti, o trečio tebeieškoma. Vietos policijos vadovas pabrėžė, kad „niekas neturėtų jaustis neliečiamu“. 

Bulgarijoje, skurdžiausioje Europos Sąjungos valstybėje, po komunizmo žlugimo 1989 metais plačiai paplito romų diskriminacija, todėl daugelis jų gyvena visuomenės paraštėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.