Negyvas kalėjime rastas Bostono gangsteris Jamesas Bulgeris

Liūdnai pagarsėjęs Bostono nusikalstamo pasaulio vadeiva Jamesas Bulgeris, pravarde „Vaitis“, mirė kalėjime, antradienį pranešė pareigūnai.

Federalinio kalėjimų biuro pareigūnai nurodė, kad 89 metų vyras mirė antradienį Vakarų Virdžinijoje.<br> AP nuotr.
Federalinio kalėjimų biuro pareigūnai nurodė, kad 89 metų vyras mirė antradienį Vakarų Virdžinijoje.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2018, 8:19 PM

Federalinio kalėjimų biuro pareigūnai nurodė, kad 89 metų vyras mirė antradienį Vakarų Virdžinijoje.

Airių kilmės amerikietį J. Bulgerį JAV prisiekusiųjų teismas 2013-aisiais pripažino kaltu dėl 11 iš 19 su juo siejamų nužudymų ir buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Vyras 16 metų slapstėsi iki jo arešto Kalifornijoje 2011 metais.

Prisiekusieji teismo proceso metu išklausė kraują stingdančių pasakojimų, kaip nužudytoms aukoms būdavo išlupami dantys, kad palaikų nepavyktų atpažinti, taip pat apie incidentą, kai vieno gangsterio mergina buvo pasmaugta, nes „per daug žinojo“.

Tačiau advokatai buvo nusivylę, kad per šį teismą nebuvo skirta pakankamai dėmesio ryšiams tarp J. Bulgerio ir JAV Teisingumo departamento.

J. Bulgeris atsisakė duoti parodymus savo teisme, sakydamas, kad šis procesas yra „nesąžiningas ir apgaulingas“, nes nebuvo pripažinta apsauga nuo persekiojimo, suteikta jam federalinių agentų.

Vyras visada neigė buvęs FTB informatoriumi, tačiau artimi ryšiai tarp kai kurių FTB agentų Bostone ir J. Bulgerio vadovaujamos Vinter Hilo gaujos 8-ame ir 9-ame dešimtmetyje buvo gerai pagrįsti dokumentais.

J. Bulgeris tapo mafijos vadeivos, kurį aktorius Jackas Nicholsonas suvaidino „Oskarais“ apdovanotame režisieriaus Martino Scorsese (Martino Skorsezės) 2006 metų filme apie gangsterius „Infiltruoti“ , prototipu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.