Rumunijos kalėjime mirė buvęs komunistinio režimo kalėjimo viršininkas

Kalėjime pirmadienį mirė buvęs Rumunijos komunistinio režimo kalėjimo viršininkas Alexandru Visinescu, nubaustas 20 metų laisvės atėmimo bausme už nusikaltimus žmoniškumui. Jam buvo 93 metai.

 Teisme A.Visinescu sakė tik vykdęs nurodymus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Teisme A.Visinescu sakė tik vykdęs nurodymus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2018, 6:01 PM

Kaip pranešė Komunizmo nusikaltimų tyrimų instituto atstovė Bianca Filote naujienų agentūrai AFP, A. Visinescu mirė pirmadienį Rahovos kalėjimo ligoninėje.

2015 metais jis buvo nuteistas už kalinių kankinimus ir žudymą 1956–1963 metais jo vadovautame Remniku Serato kalėjime Rytų Rumunijoje. Už grotų jis pateko 2016 metų vasarį, pralaimėjęs apeliacinę bylą teisme.

Buvę Remniku Serato kalėjimo kaliniai pasakojo, kad kalėjime jie neturėjo jokios medicininės priežiūros, patalpos buvo nešildomos, jie negalėjo mankštintis, buvo prastai maitinami. Kaliniai būdavo laikomi vienutėse, neturėjo teisės susitikinėti su lankytojais, buvo dažnai mušami.

Teisme A.Visinescu sakė tik vykdęs nurodymus.

Remniku Serate buvo laikomi intelektualai, disidentai, kunigai ir kiti asmenys, pripažinti komunistinio režimo priešais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.