„Facebook“ prieš JAV Kongreso rinkimus užblokavo 30 paskyrų

Interneto milžinė „Facebook“ pirmadienį pranešė užblokavusi apie 30 paskyrų savo platformoje ir dar 85 – socialiniame tinkle „Instagram“, nuskambėjus nuogąstavimams, kad jos galbūt yra susijusios su užsienio subjektais ir naudotos mėginant kištis į JAV kadencijos vidurio rinkimus.

 Interneto milžinė „Facebook“ pirmadienį pranešė užblokavusi apie 30 paskyrų savo platformoje ir dar 85 – socialiniame tinkle „Instagram“, nuskambėjus nuogąstavimams, kad jos galbūt yra susijusios su užsienio subjektais ir naudotos mėginant kištis į JAV kadencijos vidurio rinkimus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Interneto milžinė „Facebook“ pirmadienį pranešė užblokavusi apie 30 paskyrų savo platformoje ir dar 85 – socialiniame tinkle „Instagram“, nuskambėjus nuogąstavimams, kad jos galbūt yra susijusios su užsienio subjektais ir naudotos mėginant kištis į JAV kadencijos vidurio rinkimus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 8:16 AM, atnaujinta Nov 6, 2018, 8:17 AM

Tokia žinia buvo paskelbta netrukus po to, kai JAV teisėsauga ir žvalgybos tarnybos informavo neturinčios įrodymų, jog mėginama sutrikdyti balsavimo procesą. Vis dėlto šios institucijos perspėjo, kad Rusija gali mėginti paskleisti melagingų naujienų.

Praėjusią savaitę interneto tyrėjai paviešino vieną studiją, rodančią, kad dezinformacija socialiniuose tinkluose plinta sparčiau nei prieš 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus, kuriuos, kaip įtariama, Donaldo Trumpo naudai manipuliavo plačią propagandos kompaniją vykdžiusi Maskva.

„Šeštadienio vakarą JAV teisėsauga susisiekė su mumis dėl neseniai jų aptiktos veiklos internete, kuri, jų nuomone, gali būti siejama su užsienio subjektais“, – teigiama „Facebook“ tinklaraštyje.

„Mūsų tyrimo pačioje pradinėje stadijoje kol kas buvo atpažinta apie 30 „Facebook“ paskyrų ir 85 „Instagram“ paskyrų, galimai atlikusių koordinuotų apgaulingų veiksmų“, – pridūrė socialinis tinklas.

„Nedelsdami užblokavome šias paskyras ir dabar nuodugniau jas tiriame“, – nurodė bendrovė.

Ji pridūrė, kad tikriausiai visi su šiomis paskyromis siejami „Facebook“ puslapiai buvo prancūzų ir rusų kalbomis.

Tuo metu užblokuotos „Instagram“ paskyros daugiausiai buvo anglų kalba, kai kurios „telkė dėmesį į garsenybes, o kitos – į politines diskusijas“.

„Paprastai prieš ką nors viešai paskelbdami jau būname perėję į tolesnį savo tyrimų etapą. Tačiau, atsižvelgiant į tai, kad liko vos para iki svarbių rinkimų JAV, norėjome, kad žmonės žinotų apie veiksmus, kurių ėmėmės, taip pat apie šiandien mums žinomus faktus“, – aiškino „Facebook“.

Remiantis ketvirtadienį paskelbto Oksfordo interneto instituto tyrimo rezultatais, nepaisant agresyvių socialinių tinklų bendrovių priemonių, vadinamasis „naujienų šlamštas“, artėjant kadencijos vidurio rinkimams, plinta jų platformose sparčiau nei 2016-aisiais.

Bendrovė „Twitter“ šeštadienį paskelbė, kad ištrynė „virtinę paskyrų“, mėginusių skleisti dezinformaciją, bet daugiau detalių neatskleidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.