Meksikoje rasta dar viena masinė kapavietė

Meksikos pareigūnai pirmadienį pradėjo ieškoti lavonų naujoje masinėje kapavietėje, aptiktoje smurto apimtoje Verakruso valstijoje, kur per pastaruosius metus buvo aptikti šimtai kūnų.

 Pernai visoje Meksikoje buvo įvykdyta rekordiškai daug žmogžudysčių – net 28 711.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pernai visoje Meksikoje buvo įvykdyta rekordiškai daug žmogžudysčių – net 28 711.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 12:11 PM

Dingusių vaikų ieškančių moterų grupė „Colectivo Solecito“ pranešė, kad apie šį kapą sužinojo iš anoniminio pranešėjo.

„Remiantis mūsų turima informacija, ten gali būti nuo 400 iki 500 kūnų, – nurodė grupės atstovė Rosalia Castro Toss. – Tai buvo mirties stovykla ar kažkas blogesnio.“

Ši vietovė yra maždaug už 5 km nuo kitos masinės kapavietės Kolinas de Santa Fė, kur iki šiol buvo aptikti 296 mirusiųjų palaikai.

Verakruso valstijoje, kurioje yra didžiausi Meksikos uostai, vyksta kruvinos kautynės tarp konkuruojančių grupuočių – „Los Zetas“ ir Chalisko naujosios kartos kartelio.

Įtariama, kad valstijai vadovaujant dabar jau įkalintam buvusiam gubernatoriui Javierui Duarte korumpuoti valdininkai slapta talkindavo narkotikų karteliams.

Grupė aukščiausio rango saugumo pareigūnų kaltinami kontroliavus policijos mirties būrius, kurie žudydavo jų priešus per J. Duarte kadenciją 2010–2016 metais.

Pernai visoje Meksikoje buvo įvykdyta rekordiškai daug žmogžudysčių – net 28 711. Aukų skaičius reikšmingai išaugo nuo 2006-ųjų, kai vyriausybė pasitelkė kariuomenę kovai su įtakingais karteliais. Nuo to laiko  buvo nužudyta iš viso daugiau kaip 200 tūkst. žmonių, o dar 30 tūkst. yra dingę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.