Viduržemio jūroje nuskendo 13 migrantų, dar 80 išgelbėti

Viduržemio jūroje nuskendo 13 migrantų iš Užsachario Afrikos, o dar 80 buvo išgelbėti, pirmadienį pranešė Ispanijos pareigūnai.

 Viduržemio jūroje nuskendo 13 migrantų iš Užsachario Afrikos, o dar 80 buvo išgelbėti, pirmadienį pranešė Ispanijos pareigūnai.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Viduržemio jūroje nuskendo 13 migrantų iš Užsachario Afrikos, o dar 80 buvo išgelbėti, pirmadienį pranešė Ispanijos pareigūnai.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 8:17 AM, atnaujinta Nov 6, 2018, 8:19 AM

Šie žmonės mėgino nuo Šiaurės Afrikos pakrantės dviem laivais pasiekti Ispaniją.

Vis daugiau migrantų bando pasiekti Ispaniją jūra arba prasmukdami į Seutą ar Melilja – Ispanijos valdas Maroko šiaurės rytuose. Šie anklavai yra vienintelės su Afrikos šalimis besiribojančios Europos Sąjungos teritorijos, todėl migrantai taip stengiasi į jas patekti.

„Pakrančių apsaugos tarnyba rado du laivus, plaukusius pusiasalio link. Juose buvo 93 žmonės, iš kurių 13, nelaimei, žuvo“, – rašoma pareigūnų Meliljoje išplatintame pranešime.

Jame priduriama, kad iš jūros ištraukti devynių nuskendusių vyrų kūnai, o dar keturių aukų tebeieškoma.

Laivai buvo rasti už 32 km nuo Meliljos. Jokios informacijos apie tų laivų būklę nepateikiama.

Ispanija pagal Viduržemio jūra laivais atvykstančių migrantų skaičių jau aplenkė anksčiau pirmoje vietoje buvusią Italiją.

Nuo šių metų pradžios per Viduržemio jūrą Ispaniją pasiekė 47 tūkst. migrantų, o 564 žmonės per šias pavojingas keliones žuvo arba dingo, rodo Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.