Japonijoje mirus subadytam JAV lakūnui areštuota vietos gyventoja

JAV aviacijos pajėgos (USAF) antradienį pranešė, kad Japonijoje buvo subadytas ir vėliau mirė ligoninėje vienas lakūnas amerikietis.

 JAV aviacijos pajėgos (USAF) antradienį pranešė, kad Japonijoje buvo subadytas ir vėliau mirė ligoninėje vienas lakūnas amerikietis.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 JAV aviacijos pajėgos (USAF) antradienį pranešė, kad Japonijoje buvo subadytas ir vėliau mirė ligoninėje vienas lakūnas amerikietis.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 10:02 AM, atnaujinta Nov 13, 2018, 10:08 AM

Japonijos policija savo ruožtu informavo, kad sulaikė įtariamąją – japonę.

Savo pareiškime USAF nurodė, kad 35-erių viršila Nicholas Vollweileris, tarnavęs 374-ojo oro desanto pulke, penktadienį buvo rastas subadytas ir netekęs sąmonės savo namuose, esančiuose už bazės ribų.

Japonų policija nurodė, kad suimtą įtariamoji yra 27-erių Aria Saito. Anot pareigūnų, ji yra įtariama pasikėsinimu nužudyti ir galimai peiliu dūrė N. Vollweileriui į kaklą.

Anot Japonijos žiniasklaidos, A. Saito sakė policininkams, kad nužudė kariškį, nes nenorėjo su juo skirtis, ir ketino vėliau nusižudyti.

Policija ir JAV kariuomenė atsisakė komentuoti šiuos pranešimus.

„Mūsų bendruomenė labai jo ilgėsis“, – apie N. Vollwelerį kalbėjo 374-ojo oro desanto pulko vadas pulkininkas Otisas Jonesas.

„Jo šeima, draugai, kolegos ir visa Jokotos bendruomenė meldžiasi šiuo širdį draskančiu metu“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje Jokotos aviacijos bazę, esančią netoli Tokijo.

USAF ir policija atlieka bendrą tyrimą. Pagal JAV ir Japonijos saugumo aljanso nuostatas, Japonijoje dislokuota apie 54 tūkst. amerikiečių karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.