Kinija atidėjo sprendimą nebedrausti prekiauti tigrų kaulais ir raganosių ragais

Kinija pranešė suspenduojanti taisyklių pakeitimą, leisiantį prekybą tigrų ir raganosių kūnų dalimis.

 Kinija pranešė suspenduojanti taisyklių pakeitimą, leisiantį prekybą tigrų ir raganosių kūnų dalimis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kinija pranešė suspenduojanti taisyklių pakeitimą, leisiantį prekybą tigrų ir raganosių kūnų dalimis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 8:07 AM, atnaujinta Nov 13, 2018, 8:08 AM

Ketinimas atšaukti draudimą išprovokavo aplinkosaugininkų protestus.

Oficiali naujienų agentūra „Xinhua“ pirmadienį remdamasi vyriausybės pareigūnu Ding Xuedongu pranešė, kad taisyklių pakeitimas „atlikus tyrimą buvo atidėtas“.

Tigrų kaulai ir raganosių ragai naudojami tradicinėje kinų medicinoje, nors nesama įrodymų dėl jų veiksmingumo, be to, daroma didžiulė žala šių laukinių gyvūnų populiacijoms.

Anot „Xinhua“, raganosių bei tigrų kūno dalių importo ir eksporto draudimas bei jų naudojimas tradicinėje kinų medicinoje liks galioti.

Kinijos valdžia praėjusio mėnesio pabaigoje paskelbė, kad šalis „tam tikromis aplinkybėmis“ leis prekybą produktais, pagamintais iš nykstančių tigrų bei raganosių kūnų dalių. Tai sulaukė didžiulio aplinkosaugininkų pasmerkimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.