Kremlius pažėrė kritikos nenuspėjamajam Donaldui Trumpui

Kremlius trečiadienį išsakė kritiką dėl JAV „nenuspėjamumo“ valdant Donaldo Trumpo administracijai ir pažymėjo, kad tai kelia „didelį visuotinį susirūpinimą“.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas garsėja akibrokštais.<br>AP nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas garsėja akibrokštais.<br>AP nuotr.
D. Peskovas sukritikavo nenuspėjamą D. Trumpo administracijos politiką.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
D. Peskovas sukritikavo nenuspėjamą D. Trumpo administracijos politiką.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir JAV vadovas Donaldas Trumpas už dviejų savaičių akis į akį susitiks Argentinoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir JAV vadovas Donaldas Trumpas už dviejų savaičių akis į akį susitiks Argentinoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 14, 2018, 2:29 PM, atnaujinta Nov 14, 2018, 3:17 PM

„Faktas, kad Amerika pastaruoju metu tapo nenuspėjama, niekam nėra paslaptis“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Toks nenuspėjamumas iš didžiausios šalies, galingiausios ekonomikos pasaulyje, yra didelį visuotinį susirūpinimą keliantis klausimas“, – pridūrė D. Peskovas.

Tokie D. Peskovo komentarai pasirodė likus dviem savaitėms iki JAV prezidento D. Trumpo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimo akis į akį Argentinoje. JAV ir Rusijos prezidentų derybos planuojamos lapkričio mėnesio pabaigoje Argentinoje vyksiančiame G20 šalių susitikime.

Rusija krarosi „Novičiok“ atakų

Jungtinėms Amerikos Valstijoms neseniai pagrasinus Rusijai naujomis sankcijomis dėl buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio apnuodijimo, abiejų šalių santykiai pasiekė naujas žemumas.

„Nepripažįstame šių vienašališkų suvaržymų ir laikome juos neteisėtais“, – apie sankcijas sakė D. Peskovas ir pridūrė, kad jos tik „dar labiau komplikuos JAV ir Rusijos santykius“.

Vakarai kaltina Maskvą, kad jos agentai kovo 4 dieną Anglijos mieste Solsberyje bandė nužudyti buvusį Rusijos karinės žvalgybos tarnybos GRU pulkininką ir dvigubą agentą S. Skripalį ir jo dukterį Juliją. Nustatyta, kad jie buvo apnuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, Šaltojo karo metais sukurta Sovietų Sąjungoje.

Skripaliai liko gyvi, bet mirė viena „Novičioko“ paveikta moteris.

Maskva griežtai neigia prisidėjusi prie išpuolio Solsberyje ir pažadėjo, kad imsis atsakomųjų priemonių dėl bet kokių JAV sankcijų.

 

Singapūre vyksta Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) viršūnių susitikimas. D. Trumpas jame nedalyvauja, o Jungtinėms Valstijoms susitikime atstovauja viceprezidentas Mike'as Pence'as .

D. Peskovas sakė, kad atskiras V. Putino ir M. Pence'o susitikimas nėra numatytas. Tačiau jis pridūrė, jog tam nėra reikalo, turint galvoje, kad V. Putinas ir D. Trumpas greitai susitiks Buenos Airėse.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.