JAV paskelbė sankcijas 17 Saudo Arabijos piliečių, siejamų su J Khashoggi nužudymu

JAV ketvirtadienį paskelbė ekonomines sankcijas 17 Saudo Arabijos piliečių, įtariamų prisidėjus prie žurnalisto Jamalo Khashoggi  nužudymo; tarp tų asmenų esama ir artimų sosto paveldėtojo princo Mohammedo bin Salmano patarėjų.

 Saudo Arabijos pareigūnai, kuriems pritaikytos sankcijos, yra prisidėję prie Jamalo Khashoggi siaubingo nužudymo. <br> Reuters/Sacnpix nuotr.
 Saudo Arabijos pareigūnai, kuriems pritaikytos sankcijos, yra prisidėję prie Jamalo Khashoggi siaubingo nužudymo. <br> Reuters/Sacnpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2018, 6:33 PM

Apie sankcijas paskelbta po to, kai Rijado valstybinis prokuroras pranešė, jog penkiems pareigūnams gresia mirties bausmė šioje byloje, tačiau pabrėžė, kad M. bin Salmanas su tuo visu nėra susijęs.

„Saudo Arabijos pareigūnai, kuriems skelbiame sankcijas, yra prisidėję prie Jamalo Khashoggi siaubingo nužudymo. Tie asmenys, kurie nusitaikė ir brutaliai nužudė žurnalistą, gyvenusį ir dirbusį Jungtinėse Valstijose, privalo susidurti su savo veiksmų pasekmėmis“, – pareiškė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?