Kraupi istorija pasiekė dienos šviesą: moterį dešimt metų kalino rūsyje

Praėjus septyneriems metams po išlaisvinimo iš tikro košmaro amerikietė Tamara Breeden prabilo apie patirtą siaubą. Jos ir dar trijų žmonių skriaudėjai tik dabar sulaukė atpildo už savo žiaurius veiksmus.

Amerikietė T.Breeden ir dar trys žmonės daug metų buvo laikomi pagrobėjų namo rūsyje siaubingomis sąlygomis.<br>AP nuotr.
Amerikietė T.Breeden ir dar trys žmonės daug metų buvo laikomi pagrobėjų namo rūsyje siaubingomis sąlygomis.<br>AP nuotr.
T.Breeden 10 metų kentėjo košmarą.
T.Breeden 10 metų kentėjo košmarą.
Daugiau nuotraukų (2)

„NBC Philadelphia“, „Lietuvos rytas“

2018-11-16 19:27

„Aš vis dar meldžiuosi prisimindama, ką patyriau“, – pasakojo T.Breeden. Nelaisvėje ji praleido net dešimtmetį ir tik 2011 m. išlaisvinta.

Jos ir dar trijų žmonių, aptiktų vieno namo rūsyje, istorija šokiravo visą šalį ir buvo pavadinta Filadelfijos rūsio siaubu.

36 metų T.Breeden tik dabar prabilo apie savo patirtį nelaisvėje. Kaip tik šiuo metu visi jos skriaudėjai sulaukė bausmės.

Pagrindine budele pripažinta Linda Ann Weston, kuri už grotų pateko 2015-aisiais. Jai skirtas įkalinimas iki gyvos galvos.

Federalinis kaltintojas Richardas Barrettas tikino, kad ši byla yra „baisiausia, ką kada nors galėtum pamatyti“, nes žmonės rūsyje buvo laikomi siaubingomis sąlygomis.

L.A.Weston su trimis savo bendrais įkalino neįgalius žmones, pavogė jų tapatybę ir gaudavo socialines išmokas, už kurias išlaikė savo šeimas.

Kiek žmonių tapo jų aukomis, lieka neaišku. 2011 m. Filadelfijoje esančio namo rūsyje rasti keturi žmonės, tačiau pareigūnai mano, kad tokių galėjo būti daugiau.

T.Breeden į nelaisvę pateko 2001-aisiais. Tuo metu jai tebuvo 20 metų.

Merginai buvo pasiūlytas darbas – prižiūrėti vaiką mainais į stogą virš galvos ir maistą.

Ji sutiko net nenujausdama, kas iš tiesų jos laukia.

Vietoj laukto darbo mergina buvo įstumta į namo rūsį ir prirakinta prie ten esančio vandens šildytuvo.

„Ji man trenkė metaliniu strypu – rankomis dengiausi veidą. Dabar visada žiūrėdama į savo randus bandau sau kartoti, kad vis tiek esu graži. Ačiū Dievui, esu gyva“, – kalbėjo T.Breeden.

Ji pripažino nelaisvėje maniusi, kad mirs.

Dabar T.Breeden sako labiausiai norinti pasirūpinti trimis savo vaikais. Du iš jų gimė nelaisvėje. Moteris tikino, kad ji buvo verčiama turėti lytinių santykių su kitu įkalintu žmogumi.

Raidos sutrikimą turinti moteris pasakojo, kad L.A.Weston su savo bendrais šaipėsi iš įkalintųjų. Jiems buvo liepiama gerti savo šlapimą, jie buvo mušami.

Pasak pareigūnų, L.A.Weston aukomis galėjo tapti ir daugiau žmonių.

Kai kurie jų netgi galėjo mirti nelaisvėje. Teigiama, kad 2008 metais mirė viena moteris, kuria, kaip socialinėms tarnyboms aiškino L.A.Weston, ji rūpinosi.

„Kai kas prisimena, kad nelaisvėje susilaukė vaiko, tačiau įrašų apie tai nėra. Mes nežinome, kas atsitiko tiems kūdikiams“, – pasakojo su byla susijusi policijos pareigūnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.