Makedonijos ekspremjeras Grujevskis neteisėtai kirto Albanijos sieną, sako policija

Buvęs Makedonijos premjeras Nikola Grujevskis galimai neteisėtai kirto Albanijos sieną, bėgdamas į Vengriją nuo tėvynėje skirto jam laisvės atėmimo, penktadienį paskelbė albanų policija.

Buvęs Makedonijos premjeras Nikola Grujevskis galimai neteisėtai kirto Albanijos sieną, bėgdamas į Vengriją nuo tėvynėje skirto jam laisvės atėmimo, penktadienį paskelbė albanų policija. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Buvęs Makedonijos premjeras Nikola Grujevskis galimai neteisėtai kirto Albanijos sieną, bėgdamas į Vengriją nuo tėvynėje skirto jam laisvės atėmimo, penktadienį paskelbė albanų policija. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2018, 4:01 PM, atnaujinta Nov 16, 2018, 4:03 PM

„Grujevskis veikiausiai buvo atvykęs į Albaniją nelegaliai“ – naujienų agentūrai AFP pranešė policijos atstovas Gentianas Mulajus.

Anot jo, ekspremjero kelionė per šį Balkanų šalį nebuvo įregistruota nė vienoje oficialioje perėjoje Makedonijos ir Albanijos pasienyje.

Įtariama, kad N. Grujevskis kirto abiejų šalių sieną pėsčiomis, „kad neatkreiptų į save dėmesio“, nurodė G. Mullai.

Už piktnaudžiavimą valdžia nuteistas autoritarinis lyderis, valdęs Makedoniją 2006–2016 metais, antradienį paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“, kad paprašė politinio prieglobsčio Vengrijoje.

Jis pareiškė esąs politinio persekiojimo auka gimtojoje valstybėje.

Kaip ketvirtadienį informavo Albanijos policija, N. Grujevskis paliko šalį sekmadienį ir atvyko į Juodkalniją diplomatiniu automobiliu.

Budapeštas neigia, kad aktyviai padėjo N. Grujevskiui pabėgti.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas anksčiau nuolat palaikydavo buvusį kolegą iš Makedonijos, kaip ir jis pats esantį dešiniųjų pažiūrų politikas.

Remdamasis vienu šaltiniu policijoje, Juodkalnijos laikraštis „Vijesti“ pranešė penktadienį, jog N. Grujevskį lydėjo du Vengrijos diplomatinius pasus turintys asmenys, kai šis atvyko ir išvyko iš Juodkalnijos.

N. Grujevskis buvo nuteistas Makedonijoje už tai, kad naudojosi vyriausybiniu automobiliu asmeniniams reikalams. Skopjės teismas spalio mėnesį patvirtino šį nuosprendį.

Jis taip pat kaltinamas korupcija, piktnaudžiavimu valdžia, sukčiavimu per rinkimus ir neteisėtu pokalbių įrašinėjimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.