Buvęs Ukrainos prezidentas V. Janukovyčius dėl sunkios traumos atsidūrė ligoninėje

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius dėl sunkios traumos gydomas Rusijos ligoninėje, sekmadienį paskelbė jo advokatas Aleksandras Gorošinskis.

 V. Janukovyčius lapkričio 19 dieną negalės perteletiltą išdėstyti baigiamųjų argumentų Kijevo teisme,nagrinėjančiame jo bylą dėl valstybės išdavimo. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 V. Janukovyčius lapkričio 19 dieną negalės perteletiltą išdėstyti baigiamųjų argumentų Kijevo teisme,nagrinėjančiame jo bylą dėl valstybės išdavimo. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2018, 2:36 PM

„Patvirtinu faktą, kad Viktoras Janukovyčius patyrė sunkią traumą; jis paguldytas į ligoninę“, – ukrainiečių televizijai „NovynyOdyn“ sakė advokatas.

Pasak jo, V. Janukovyčius lapkričio 19 dieną negalės per teletiltą išdėstyti baigiamųjų argumentų Kijevo teisme, nagrinėjančiame jo bylą dėl valstybės išdavimo.

„Mes vakar buvome trumpam susitikę, tiesiogine prasme persimetėme keliais žodžiais apie rytojaus teismo posėdį. Be abejo, jis dėl sveikatos būklės negalės dalyvauti teisme, dabar jis faktiškai negali judėti“, – sakė A. Gorošinskis.

Anksčiau žiniasklaida pranešė, kad V. Janukovyčius buvo paguldytas į ligoninę Maskvoje.

Spalio 30 dieną Kijevo Obolonės rajono teismas paskelbė užbaigęs debatus V. Janukovyčiaus byloje dėl valstybės išdavimo.

Rusijoje dirbančiam V. Janukovyčiaus advokatui A. Gorošinskiui buvo suteikta galimybė iki lapkričio 19 dienos užsiregistruoti užsieniečių advokatų registre, kad jis galėtų dalyvauti per posėdį, kur V. Janukovyčius vaizdo ryšiu turėjo tarti savo paskutinį žodį.

„Teismas mano, kad lapkričio 19-oji yra būtent tas protingas terminas, iki kurio galite arba užsiregistruoti, arba neužsiregistruoti. Jei dėl vienokių ar kitokių priežasčių teismas negalės išgirsti Viktoro Janukyčiaus, (jei) jis nepasinaudos savo teise, tai pagal Baudžiamojo kodekso reikalavimus teismas įgyja prievolę ir teisę išeiti į pasitarimų kambarį priimti galutinio sprendimo byloje“, – pabrėžė pirmininkaujantis teisėjas Vladyslavas Deviatka.

Jis pažymėjo, kad ši data yra galutinė V. Janukovyčiui tarti paskutinį žodį rajono teisme.

Kremliaus remtas V. Janukovyčius buvo nuverstas ir pabėgo į Rusiją per Maidano sukilimą 2014 metų vasarį, išprovokuotą prezidento atsisakymo pasirašyti asociacijos su Europos Sąjunga sutartį.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vėliau atskleidė, kad buvęs Ukrainos lyderis buvo išvežtas į Rusiją per Maskvos organizuotą specialią operaciją.

Tų metų kovą Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, o kiek vėliau šalies rytuose kilo karas tarp Kijevo ir Rusijos remiamų separatistų.

Nuo to laiko kautynės nusinešė apie 10 tūkst. žmonių gyvybių, nepaisant daugybės tarptautinės bendruomenės mėginimų užsitikrinti ilgalaikes paliaubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.