D. Trumpas aplankė gaisrų nusiaubtą Kaliforniją, kur kaltino blogą tvarkymąsi

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį sakė liūdintis dėl gaisrų nuniokoto vieno Kalifornijos miestelio, bet pakartojo prieštaringai vertinamą savo teiginį, kad dėl stichijos siautėjimo, per kurį žuvo 76 žmonės ir dingo dar daugiau kaip tūkstantis, kaltas prastas miškų tvarkymas.

 Donaldas Trumpas šeštadienį sakė liūdintis dėl gaisrų nuniokoto vieno Kalifornijos miestelio.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Donaldas Trumpas šeštadienį sakė liūdintis dėl gaisrų nuniokoto vieno Kalifornijos miestelio.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-18 11:29

„Tai labai liūdna“, – pasakė D. Trumpas, apžiūrėjęs tai, kas liko iš sudegusio Paradaiso, kur bene vieninteliai žmonės gatvėje buvo gelbėtojai.

„Jie sako man, kad čia ne taip blogai kaip kai kuriuose rajonuose; kai kuriuose rajonuose dar blogiau, jie tiesiog sudegę“, – pridūrė jis, pažvelgęs į gatvę, kur riogsojo apsilydžiusios automobilių liekanos, stirksojo medžių strampai ir supleškėjusių namų pamatai.

Daugiausiai aukų pareikalavęs miškų gaisras per visą Kalifornijos istoriją buvo pramintas Kemp Kriko gaisru. Pareigūnams šeštadienį patvirtinus dar penkias aukas, per jį žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 76.

Šis gaisras nuniokojo teritoriją, plotu maždaug prilygstančią Čikagos miestui, sunaikino beveik 10 tūkst. namų ir daugiau kaip 2,5 tūkst. kitų pastatų.

Čike netoli Paradaiso D. Trumpas laikinajame gelbėjimo tarnybų štabe susitiko su ugniagesiais ir kitais gelbėtojais.

Ugniagesių aukšto rango pareigūnai papasakojo, kad staigiai plintant gaisrui buvo sunku organizuoti gyventojų evakuaciją. D. Trumpas studijavo didžiulį žemėlapį ant stalo su pažymėtomis vietomis, kur ugnis tebeliepsnoja.

Tęsdamas kontroversiją D. Trumpas pakartojo savo teiginį, kad Kalifornijoje buvo prastai tvarkomi miškai ir kad tai yra pagrindinė gaisrų priežastis.

„Esu įsipareigojęs užtikrinti, kad visa tai būtų išvalyta ir apsaugota; turime pasirūpinti miškais, tai labai svarbu“, – Paradaise sakė D. Trumpas.

Prieš kelias dienas prezidentas pagrasino dėl „labai prasto miškų tvarkymo“ nutraukti federalinį finansavimą Kalifornijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.