Indijos policija iškėlė išprievartavimo bylą vienam Bolivudo aktoriui

Indijos policija trečiadienį užvedė bylą Bolivudo aktoriui Alokui Nathui dėl, kaip įtariama, jo seniai įvykdyto išprievartavimo.

 Indijos policija trečiadienį užvedė bylą Bolivudo aktoriui Alokui Nathui dėl, kaip įtariama, jo seniai įvykdyto išprievartavimo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Indijos policija trečiadienį užvedė bylą Bolivudo aktoriui Alokui Nathui dėl, kaip įtariama, jo seniai įvykdyto išprievartavimo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-21 15:56, atnaujinta 2018-11-21 15:58

Toks sprendimas yra retas įvykis Indijoje, kur dar tik skleidžiasi moterų teisių judėjimas #MeToo, o šalies pareigūnai nedažnai imasi tirti panašius kaltinimus.

Rašytoja ir prodiuserė Vinta Nanda kaltina veteraną aktorių ją išprievartavus prieš 19 metų.

„Vakar (antradienį) Vinta Nanda apsilankė Ošivaros policijos nuovadoje (Mumbajuje) ir pateikė skundą prieš Aloką Nathą“, – informavo policijos komisaro pavaduotojas Paramjitas Singhas Dahiya naujienų agentūrą AFP.

Pasak jo, pareigūnai pradėjo tyrimą ir kelia baudžiamąją bylą.

Praėjusį mėnesį socialiniame tinkle „Facebook“ V. Nanda rašė, kad populiarusis aktorius su ja „žiauriai elgėsi ir ją prievartavo“.

Nors savo įraše aktoriaus pavardės ji nepaminėjo, tačiau pateikė pakankamai daug užuominų, iš kurių kiti Indijos kino pramonės atstovai nesunkiai identifikavo jos skriaudėją.

62 metų A. Nathas šiuos kaltinimus neigia ir pats kelia bylą V. Nandai dėl šmeižto.

Aktorius reikalauja, kad moteris jo atsiprašytų raštu ir sumokėtų simbolinę vienos rupijos kompensaciją.

Indijoje judėjimas #MeToo pagreitį pradėjo įgauti tik rugsėjo pabaigoje.

Nuo tada moterys dalinasi pasakojimais apie įtariamą lytinę prievartą, patirtą iš įtakingų vyrų, susijusių su verslo, žurnalistikos, politikos, pramogų ir net kriketo sritimis.

Ledus veikiausiai pramušė aktorė Tanushree Dutta, apkaltinusi gerai žinomą Bolivudo aktorių Naną Patekarą nederamu elgesiu filmavimo aikštelėje prieš 10 metų.

Vėliau moterų kaltinimų lytine prievarta sulaukė visa virtinė įtakingų Bolivudo veikėjų, įskaitant Vikasą Bahlą ir Sajidą Khaną. Visi jie kaltinimus neigia.

Policijos pareigūnai tiria tik nedidelę dalį moterų pareiškimų. V. Nanda savo pareiškimą pateikė toje pačioje policijos nuovadoje, kurioje buvo pradėtas tyrimas dėl T. Duttos pareikštų kaltinimų.

Praėjusį mėnesį iš Indijos jaunesniojo užsienio reikalų ministro posto pasitraukė M. J. Akbaras. Mažiausiai 20 moterų jį kaltina lytiniu priekabiavimu tuo metu, kai jis dirbo vieno dienraščio redaktoriumi.

M. J. Akbaras kaltinimus neigia ir bylinėjasi su viena iš savo kaltintojų Priya Ramani dėl šmeižto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.